Joo sooja teed!Foto: Foto: Pixabay.com
Nipid
22. oktoober 2018, 15:45

Sügis hiilib ligi ja kurk kipitab? 4 kodust nippi, mis kiirendavad tervenemist

Tugev kurguvalu röövib energiat ning võib viia korralikult rivist välja. Need neli nõuannet aitavad batsillidest kiiremini lahti saada.  

Tarbi vedelikke

Kui oled haige ja su kurk on põletikus või ärritunud, on äärmiselt oluline tarbida vedelikke. Peaksid jooma nii palju, et su uriin oleks helekollane või läbipaistev.

Vedelike tarbimine niisutab limaskesta ning muudab su keha võimekamaks bakterite ja allergeenide vastu. Võid juua vett, mahla, teed või limpsida kanapuljongit - valik on sinu!

Kurista soolaveega

Mitu korda päevas sooja soolaveega kuristamine võib aidata vähendada paistetust kurgus, juhtides baktereid ning muud ärritajaid kehast välja. 

Arstid soovitavad järgida järgmist retsepti: lahusta pool teelusikatäit soola ühes klaasis vees. 

Tee teed

Taimetee pakub kohest leevendust kähedale kurgule. Musta-, rohelise- või valge tee lehtedest valmistatud teed aga sisaldavad antioksüdante, mis tugevdavad immuunsust. Lisa tee sisse ka mett, kuna mesi sisaldab antibakteriaalseid omadusi. 

Vahukommid

Just nii! Vahukommid võivad leevendada kurguvalu. Kuidas? Kui su kurk on paistes ja neelamine põhjustab põrguvalu, võivad libedad ja magusad kommid pakkuda leevendust.