Paar lihtsat trikki ja lend sujubki mugavamalt. Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
3. detsember 2017, 11:20

Nõuanded mõnusaks lennureisiks

Plaanid lõunamaale puhkama sõita? Siin on mõned nõuanded, mida tasub reisi broneerimisel ja lennu ajal järgida. Mõnusat sõitu!

Hea hind annab märku

Kas teadsid, et veebilehed nagu airfarewatchdog.com/fare-alerts ning cheapair.com/faretrackermake annavad sulle märku, kui lennupiletid sinu soovitud sihtkohta on eriti soodsad? Sisesta vaid oma unistuste paik ja jää ootele!

Jälgi sotsiaalmeediat

Sooduspiletid ning eripakkumised ilmutavad end esimestena just seal.

Riietu kihiliselt

Kuna temperatuur lennukis võib kõikuda, on kaval riietuda viisil, et oleksid valmis nii „kuuma-“ kui ka „külmalaineks“. Jalanõud olgu mugavad, et saaksid neid kiirelt jalga ja jalast ära. 

Vesi teeb head

Õhk lennukis on kuiv, mis tähendab, et tark on juua üks kuni kaks klaasitäit vett tunnis. PS! Ka paar banaani kuluvad pikemal reisil marjaks ära. 

Rohud kotti!

Üheksa kilomeetri kõrgusel pole mõnus pea- või kõhuvalu käes vaevelda. Pista valuvaigistid käsipagasisse, et need oleksid alati lähedalt võtta. (Murphy seadus ütleb, et kui need olemas on, siis ei lähe neid tõenäoliselt ka vaja.)

Liiguta mõnuga

Pikamaalennul on tark tunnis vähemalt korra püsti tõusta ning natuke ringi jalutada Tee ka käte- ja õlaringe. Istudes võiksid jalgadega imiteerida jalgrattasõitu. 

Kõrvaklapid kaasa

Esiteks on isiklikud kõrvaklapid palju kvaliteetsemad kui lennukis jagatavad ning teiseks aitab muusika kuulamine lülituda välja ümbritsevast melust ja mürast. PS! Ka kõrvatroppe ei maksa alahinnata. 

Värista end!

Kui pelgad turbulentsi, siis värista end selle ajal veidi (ära muretse, keegi ei märka seda, kuna lennuk rapub niigi). See võib küll kõlada kummaliselt, kuid tõesti toimib, kuna kerge võbin kehas maandab turbulentsi tugevust.

Püsi värske

Pärast väsitavat lendu on mõistlik end lennujaama tualetis värskendada, seega paki käsipagasisse kaasa hambahari- ja pasta, kreem ning mõned märjad salvrätid. 

Paar lihtsat trikki ja lend sujub mugavamalt. Foto: Foto: Matton Estonia