Esimene lumi toob rehvivahetustöökodadesse alati pikad järjekorrad Foto: Teet Malsroos
Nipid
27. oktoober 2016, 16:35

Vale rehvirõhk kulutab asjatult rehve (1)

Keerulistes ja kiiresti muutuvates teeoludes tasub veenduda, et autol on all korralikud rehvid. Kuigi nõutud talverehvi mustrisügavus on vähemalt kolm millimeetrit, soovitab Goodyear Eesti esindaja Risto Kivisikk vahetada talverehvid välja juba siis, kui nende jääksügavus on kulunud nelja millimeetrini.

Rehvimustri sügavus ei ole samas rehvide hea seisukorra garantii. Arvestama peab ka rehvide vanusega, sest kummisegu kaotab aja jooksul oma omadused. Nii suve- kui ka talverehve on soovitav vahetada vähemalt iga viie aasta tagant. Samas võib teatud sõidustiil (väga sage pidurdamine, äkilised manöövrid) ning kehval teekattel ja sillutamata teel sõitmine rehve kiiremini kulutada, millest tulenevalt vajavad need vahetamist iga 3‒4 aasta tagant. Kui talverehvidega aasta läbi sõita, vähendab see nende eluiga.

Enim levinud viga on sõitmine vale (enamasti liiga madala) rehvirõhuga, tõdeb Goodyear Eesti esindaja. Vale rehvirõhk vähendab rehvi eluiga ning suurendab auto kütusekulu. Soovitav on rõhku rehvides korrapäraselt kontrollida, ilmade külmenedes tuleks seda teha lausa igal tankimiskorral.