Foto: PantherMedia / Scanpix
Jõulud
7. november 2016, 11:08

JÕULUEELNE DIEET: kaota nädalaga kolm kilo, kuid ära loobu šokolaadist (1)

Söö šokolaadi ja kaota ikkagi nädalas kolm kilo, mis aitab sul numbri võrra pisemasse kleiti mahtuda?! Pole ime, et isegi staarid seda dieeti armastavad!

Just nüüd, kui oled nautinud diivanil vedelemist ja tarbinud rohkelt süsivesikuid -ees on jõulupeod ja tähistamised, kirjutab The Sun.

Viimatine uuring näitab, et naised võtavad sügisel keskmiselt juurde 2,3 kilo, kuigi kõige enam kaalu ihule toov kuu on siiski alles ees -  detsember!

Imeline dieet  põhineb teatud tüüpi valgu tarbimisel - sirtuiinil. Tegu on toitumisspetsialist Aidan Gogginsi viimase raamatuga, kus selgub, et see kindel valk kaitseb rakke, mis muidu sureks või muutuks põletikuliseks.

Samas suudab see valk kiirendada ka ainevahetust, reguleerida söögiisu, suurendada lihastoonust ja põletada rasva.

Kuidas see sirtuiinitoitumine toimib?

Kolm esimest päeva tuleb piirata kaloreid 1000ni päevas. See sisaldab ka sirtuiinitoitumise järgi kolme rohelist mahla. Süüa tuleb ainult sirtuiini sisaldavat toitu ja snäkke.

Viimased neli päeva tuleb tarbida päevas 1500 kalorit. Siia sisse peaks mahtuma kaks sirtuiinirikast sööki ja kaks rohelist mahla. 

Taolist toitumist võid järgida kaks nädalat, kuid siis tuleks leida enesele sobilik lahendus, kuidas sirtuiini oma toidulauale tuua.

Aidan selgitab, et ühtegi ranget reeglit ei ole, kuid kaastes võimalikult palju sirtuiini sisaldavaid toitaineid - sul on rohkem energiat, su nahka paraneb ja sa muutud palju tervemaks.

Roheline sirtuiinimahl 

Mahla jaoks vajad: lehtkapsast, rukolat, lamedalehelist peterselli, leesputke lehti (võimaluse korral), sellerivarsi koos lehtedega, rohelist õuna, sidruni mahla, Matcha pulbrit.

Erinevaid retsepte korralikeks toidukordadeks leiab veebist lõputult.

Mõned neist SIIT!

Ja ka SIIT!