Personaaltreener Kaspar Lannes. Foto: Foto: Laura Nestor
Nipid
9. november 2016, 11:03

Personaaltreener aitab: leia trenn, kuhu lähed rõõmuga

Personaaltreener Kaspar Lannes aitab orienteeruda spordiklubide kirjus tunniplaanis. Mida tähendvad Body&Mind, Strength, Cardio või ringtreening? Uuri järele ja saa teada, milline neist võiks sulle sobida. 

Body and Mind

Nagu nimigi ütleb, mõjub see treening hästi vaimsele tervisele. Body&Mind trennid on enamjaolt inspireeritud idamaistest treeningstiilidest, kus pööratakse palju tähelepanu lihaste heaolule, tehes seda liikuvuse parandamise kaudu. Kui tunned, et stress on sinust võitu saamas või talvine pime aeg on muutumas rusuvaks, on keha ja meele treeningud vaimu turgutamiseks ideaalsed kaaslased.

Populaarsed treeningud: Yoga, BodyBalance, Pilates, BodyArt.

Strength 

Jõunäitajate puudusel soovitan pöörduda füüsiliselt raskemate treeningute poole. Jõutreeningud aitavad kaasa lihasmassi arenemisele ning on mõeldud nii füüsilise kui ka visuaalse vormi parandamiseks. Suurema lihasmassi olemasolul on kehal võime põletada ka efektiivsemalt rasva.

Populaarsed treeningud: BodyPump, GRIT Strength, TRX.

Cardio 

Kui tunned, et su üldine vastupidavus on kehvemapoolne, oleks arukas anda südamele natuke suuremat koormust. Cardio treeningud on antud näidetest kõige intensiivsemad, mis tähendab, et ole valmis higistama. Muutuv pulsisagedus arendab hästi südame löögimahtu ning põletab rasva.

Populaarsed treeningud: NTC, BodyCombat, BodyAttack, Zumba, TaiBox.

Jõusaali ringtreeningud 

Jõusaali ringtreeningud on väikesele grupile mõeldud trennid. Tänu sellele saab treener rohkem keskenduda harjutuste tehnilistele aspektidele. Pean neid treeninguid kõige mitmekesisemaks, kuna kombineeritud on harjutused, mis arendavad nii jõudu kui ka vastupidavust. Need treeningud on ideaalsed üldise vormi parandamiseks lühikese aja vältel.

Populaarsed treeningud: Ringtreening, SuperFunctional, BootCamp.

Personaaltreener Kaspar Lannes. Foto: Foto: Laura Nestor