Foto: Teet Malsroos
Jõulud
10. november 2016, 13:23

GALERII | JÕULUVANA JA POLITSEI: vaata, kuidas jõulukuusk jõudis Tallinnasse (6)

Täna toodi pealinna raekoja platsile kuusk, mida esimesed huvilised jõuluvana ja politsei saatel ka uudistasid. 

Tegu on Raplamaal kasvanud kuusega, millest saab tänavune Tallinna keskne jõulupuu Raekoja platsil.

undefined Foto: Teet Malsroos

Varahommikul algas Liivapõllu talu maadel Raplamaal tegevus, et kuusk langetada ning ohutult ja vigastusteta pealinna toimetada. Umbes 100 kilomeetri kauguselt Käru vallast Jõekülast algas kuuse pikk teekond pealinna.

Pealinna esinduslikuma jõulupuu valik ei olnud tänavu lihtne ülesanne, kinnitab Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme: "Ma ei usu küll, et ilusad kuused oleksid Eestimaal otsa lõppenud, aga meile sobivas kauguses, mõõtmetes ja hea ligipääsetavusega jõulupuud ei õnnestunud tükk aega leida.“

undefined Foto: Teet Malsroos

Liivapõllu talu peremehe Jaan Hansalu pakutud kuusk on kaunis, kuigi mitte eriti kõrge – Raekoja platsil aegade jooksul nähtud rekordkõrgusele jääb see puu alla 6-7 meetrit. Kohev ja tihe võra aga korvab igati selle puudujäägi.

undefined Foto: Teet Malsroos

Nääme lisab, et sel aastal on jõulukuuse valgustust täiendatud ligi 1500 LED-tulega, 250 klaaskuuliga, sajakonna kuldse ja punase südamekujuline ehtega.

"Kõik need on orgaanilisest taaskasutatavast materjalist valmistatud, nii nagu Kesklinna valitsusele omistatud rohelise kontori nimetus tunnistab, et me oleme keskkonnasäästlikud,“ tõdeb linnaosa vanem.

Tuled Raekoja platsi jõulupuul süttivad 18. novembril koos jõuluturu avamisega.     

Imetle kuuske Õhtulehe galeriist!

undefined Foto: Teet Malsroos