Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
16. november 2016, 12:15

Kaheksa toitu, mida on talvel parema tervise nimel hädavajalik süüa (6)

Tervisele mõeldes peaksid talvine ja suvine toidulaud üksteisest tsipa erinema. Talvel on parim süüa selliseid puu- ja juurvilju ning vürtse, mis soojendavad, tugevdavad immuunsüsteemi ja annavad ka rohkem energiat.

Womanitely toob välja kaheksa toitu, mida on talvel parema tervise nimel hädavajalik süüa.

Granaatõun on rikkalik antioksüdantide ja vitamiinide allikas, andes tänu sellele kehale ohtralt energiat.

Kiivis on palju vitamiine ja kiudaineid, mis mõjuvad turgutavalt nii südamele kui nägemisele, samuti aitavad need immuunsüsteemi tugevana hoida.

Brüsseli kapsas on ained, millel on kehale põletikuvastane toime. See omakorda aitab vähendada võimalust kõikvõimalikesse tõbedesse haigestumiseks.

Greibid, apelsinid, mandariinid on väga vitamiinirikkad. Nad varustavad keha selliste vajalike ainetega, mis aitavad immuunsüsteemi tugevdada.

Hurmaas leidub ohtralt magneesiumi ja rauda – aineid, mis on organismi toimimiseks hädavajalikud.

Kaneel on üks populaarsemaid talviseid maitseaineid, mis vürtsitab toitu ja soojendab keha. Sellest on kasu nii südamele kui ajule.

Kaunviljad on head valguallikad.

Maguskartul ehk bataat sisaldab võimsalt antioksüdante, mis aitavad kehal terve püsida.