Foto: williamwarren.co.uk
Sisustus
18. november 2016, 15:14

TEE ISE: riiul kogu eluks ... ja ka vahend ajaks pärast seda

"Shelves for life" ehk riiulid kogu eluks on nende disaineri William Warreni teatel mõeldud kestma terve eluea.

"Puit omandab värvi, pinnad saavad täkkeid ja plekke ning aastate jooksul saab mööbel osakeseks sinust," märgib selle raamaturiiuli autor.

"Kui sa sured, siis saab riiuli lahti võtta ja panna uuesti kokku kirstuna," jätkub toote kirjeldus. "Alumise riiuli all olev messingplaat pööratakse üles ja sellele kirjutatakse sinu daatumid."

Esmakordselt näidati seda riiulit 2005. aastal Briti muuseumis toimunud Londoni disainifestivalil.

"Me kõik sureme ja me kõik vajame kirstu, niisiis miks mitte teha kirst millestki, mida oled aastaid omanud ja armastanud ja säästa su leinavat perekonda kirstu valimisest (ja selle eest maksmisest) niigi raskel ajal," on disainer öelnud Inhabitat'ile

Riiul-kirstu ehitus käib disaineri nägemuses nii, et igaüks peaks selle endale ise ehitama. Esmalt tuleks huvilisel saata William Warrenile e-kiri (kontakti saab tema kodulehelt), kus on kirjas tema pikkus ja kaal. Disainer saadab vastuseks täpsed mõõtmed ja instruktsioonid selle topeltpraktilise eseme meisterdamiseks. Vastu palub ta fotosid valmis saanud taiesest.

ÕL Mehele tõdeb siinkohal, et kuna inimestel on sageli kalduvus aja jooksul kaalus juurde võtta, siis ehk peaks kaalunumbri saatma väikese varuga. Muidu on su lähedased pärast su lahkumist üsnagi lõhkise küna ees, kui kolmekümneselt 70-kilosena riiuli ehitanud mees seitsmekümneselt sajakilosena kuidagi kirstu mahtuda ei taha ...