Leia igale asjale õige koht! Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
16. november 2018, 12:37

7 asja, mida ei tasuks hoida vannitoas

Vannitoas valitsev niiskus võib teha ootamatult palju halba. Vaata, kuida kalleid asju säästa! 

Ravimid
Ravimite koht pole vannitoas, sest ruumis on niiske ning temperatuur kõikuv. Ravimeid tuleks hoida kuivas ja jahedas kohas ning jälgida, et lapsed sinna lihtsalt ligi ei pääse. 

Žiletid 
Hoia uusi žilette vannitoast eemal. Miks? Kuna aur ja niiskus, mis tulevad dušitamisest võivad muuta terad nüriks veel enne, kui neid kasutada jõuad. Seega hoia neid enne kasutusele võtmist originaalkarbis ja kuivas kohas.

Ehted 
Hoiad kaelakeesid vannitoas nagis rippumas? Tea, et niiskus muudab ehted tuhmiks. Pigem hoia neid kuivas ja jahedas paigas, kaitstuna päikesevalguse eest. 

Meigitarbed
Meigitooted armastavad kuiva kohta ja stabiilset temperatuuri. Seega pole ka nende koht vannitoa riiulil.

Linad ja rätikud 
Vannitoa "kliima" võib meelitada ligi hallitus- ja kopituslõhna, mistõttu on hea mõte hoida puhtaid rätikuid ning linu ruumist eemal. 

Parfüüm
Rida kauneid parfüümipudeleid vannitoa riiulil võib tunduda silmale ilus vaadata, kuid nii võid need alatiseks rikkuda. Kuumus ja niiskus kiirendavad parfüümi "halvaks" minemise protsessi. Parim koht lõhnadele on sahtlis või kapis - seal on kuiv, jahe ja pime. 

Elektroonikaseadmed, mis pole veekindlad
Jah, duši all on mõnus muusikat kuulata ja kaasa laulda, kuid niiskus ei tee tehnoloogiale head, muutes selle kahjustustele vastuvõtlikumaks.

Allikas: goodhousekeeping.com