nüüd hoogu! Lugege nüüd ikka hoolega, jutt oli sellest, mida VANASTI kõik vorsti sisse pandi! Keegi ei käsi teil tänapäeval sama teha. Ja üldse pole vaja ise teha, kui ei soovi.
..teeks ka ise koduseid verivorste,kuid kahjuks ei saa enam osta verd ega soolikaid,muu materjal poest saada.Oma tehtud verivorstide vastu poodides saadaval olevad verivorstid on lihtsalt kruubipudru koos verega+lisatud maitseained(liha,suitsuliha olematu).Kes pole koduseid verivorste saanud,see ei tea soovidagi parimat,kui lepib poe verivorstidega.
Väga huvitav, puu lusika otsaga lehtrisse, kas puulusika ots ikka mahub. Ka peab ikka tegema nagu nagu vanasti. Kaasaegsetel hakkliha masinatel on kaasas vorstetegemise otsik. Ei teagi kes on vorstitegemisel võhik kas ajakirjanik või Ilse Metsamaa ?
mmmmmm... Kull oli hea! Kõigepealt osales selles terve pere! Seatapp, vere võtmine, lumes veteranina mahajahutsmine, pidev liigutamine, et veri klombi ei laheks. Siis sea soolikate puhastamine( v vilets too) Alles siis algas tangupudru keetmine . Lapsed olid koik kaasatud sellesse toimingusse. 1982 suri mammi ja vanaema selliseid vorste enam teha ei osanud. .
Terekest. Siin pole mõtet vabndamata aga kes siin suur õpetaja on on tegu täieliku võhikuga. Nii hakkame siis teemaga järjekorras. Esiteks, ei saa kuidagi aru, 1 kilo vorste valmib 4 tunniga ? Teiseks, miks peab just olema seljakülje liha kas muust lihast ei saagi teha. Kolmandaks, verepulbrit ärge kasutage mitte kunagi kus on igasugused säilitus ained sees ehk E ained. Pele söömis ehk hiljem tunnete nahale igasuguseid lööveid, sügelusi jne. Allergikutel tekivad suured probleemid võib lõppeda haiglaga. Neljandaks, Ah, et mine Tallinna kesturule siis ma parem lähen juba Lätti kus on kõik poole odavam. Viiendaks, kops on elline asi mida ei söö isegi koer. Kuuendaks, 1 kg vorsti valmistamise juures Teie komponente lugedes saan 1, 5 kg vorsti. Seitsmendas, Nendest soja nippidest pole üldse mõtet rääkida. Kaheksandaks, odrakruubid tuleb ennem leotada. Üheksandaks, mida verd vähem seda parem. Kümnendaks, igasugused segistid kombainid on nüüdsel ajal olema mis peab segama kätega. Vat nii on lood suured vorstimeistrid, siin on võhikul veel paju segast aga noh jah ?
Kõigepealt tõesti, mida see kops siin tolkneb??? Teiseks, ok, see külmutatud veri veel, aga vere pulber??? Küljeliha? Miks see on õige? Miks teised tükid ei ole? Kruupidega ongi igavaen piin neid vorste teha. Kruubid ja tangud on kaks täiesti erinevat asja. Kui silmas pidada keetmise aega ja paisumise koefitsienti.
Kas just paremad kui retseptis, aga teadagi, omatehtud maitsevad alati paremini kui ükskõik, kelle omad. Sebimist pisut on aga ei midagi keerulist. Head verivorsti isu!
KOMMENTAARID (14)