Edda Pauksoni horoskoobid

Iga-aastane jõulumure: kelle vanemate juures veeta pühad? (19)

LISA KOMMENTAAR

Aga11. detsember 2016, 23:47
mina lähen naisega ämma juurde siis saab äkki ämma ka panna
Vanaema11. detsember 2016, 21:13
Jälle pseudoprobleem pastakast välja imetud, need traditsioonilised jõulud surevad peagi välja, usun, et on väga palju neid inimesi, kes soovivad jõulud veeta rahus, vaikuses ja tervislikke eluviise järgides. Eelkõnelejal kah õigus- kui on oma pere loodud, siis ollaksegi isekeskis .
no aitäh,isamaa11. detsember 2016, 14:27
milleks mulle neid rähklevaid ja näuguvaid pätakaid vaja oma elamist segi lõhkuma, milleks mulle vaja
pidevat toidu vaaritamast ja nõude pesemist?! igaüks pidagu jõule oma kodus!
Mitteusklik11. detsember 2016, 14:17
Enda on hea elada,ei pea jõule, ei ole kuuske tarvis ei pea vanemate juurde jõule pidama e ei ole ka usklikud. Hea rahulik elada ilma usuta ilma jumalata keda nagunii ei ole olema.
Peeter11. detsember 2016, 16:02
Ainult rumal inimene on väga enesekindel asjades, millest tal ei ole õrna aimugi. Tark inimene kahtleb. Ükskõik kummas suunas, aga ta arutleb.
Mõtle hästi järele: kas maaväline elu on olemas? Kas Universum on lõputu või on sellel piir? Kui Universumil ei ole piiri, siis kui kaugele see ulatub? Kui on piir, siis mis on seal "piirist" edasi? Kas Jumal on olemas või mitte?
Mina ei tea vastust isegi nii lihtsale küsimusele, nagu näiteks, et kuidas said areneda mees ja naine miljardite aastate mõistes ühel ja samal "minutil" ning sattuda ühte kohta maakeral, olles sealjuures samaealised ja sigimisvõimelised? Teha sugu ja areneda? Kas see sai olla juhuslik areng?
Kuidas sa tead vastuseid, mida keegi teine ei tea?
olematu probleem11. detsember 2016, 10:18
miks ajada inimesi pöördesse. on olemas telefonid aipoodid, feisbookid, lapakad. tulla kokku,et süüa ja juua ennast segaseks nii, et pärast süütunne jälitab tükk aega. võtke lõdvalt. seda enam, et kõik on nii kallis.
ITIMEES11. detsember 2016, 01:59
No jõle mure küll kui ei tea kus jõuluaega veeta, ise täiskasvanud ja ei suuda otsustada?? Pfff!!!
Aga mul on Eesti jõulukuusk!10. detsember 2016, 23:54
Ja kui tahetakse kangesti ikka koos veeta, eks käidagu siis külakorda, et ühed Jõulud siin, teised seal jne. Milles küsimus?
Näen siin pildil järjekordset ameerika või vene "jõulupuud" - kuusk ei paista ehete seest väljagi. Tõsi taga, no milleks teile see kuusk, võite ju ehete jaoks vastava raamistiku kokku naelutada ja kuused jäävad metsa kasvama. Mina küll olen kuuse ehtimisega üpris tagasihoidlik, kuusk ise on ikkagi peamine. Olen seda ikka eestlaslikuks maitseks pidanud aga jah, ajad muutuvad. - Venemaa külje all ja Ameerika vägev, kuhu sa sest mõjuväljast ikka pääsed.- ?
keskmine põlvkond10. detsember 2016, 19:37
Olen juba aastaid kutsunud suurpere kokku advendiajal. Kõik on rahul ja kõigil on võimalik tulla, nii vanaemal kui ka lapselastel.
Vanavanaisa.10. detsember 2016, 16:37
Ei taha kedagi, mutiga kahekesi tahame vaikust kodurahu. Ärgem tähtsutagem neid jõule ka nii üle.Selles riiigis põle selle pinsiga midagi võimalik pidadagi. Õiged lapsed lapelapsed veedavad alati aega vanemate juures kui võimalik mis siia jõulud puutuvad.
Nõme jutt.10. detsember 2016, 15:46
Mina küll ei usu,et keegi vägisi lapsi endale külla tahaks.Kui ikka tundub,et näiteks minia ,meid endale külla ei soovi,siis me ka sinna ei lähe.Kuigi jõulude ajal võiks pere koos olla.Kõik oleneb kodusest kasvatusest.Kui lapsepõlves ei ole kodus õiget peretunnet olnud,siis ei ole ka hiljem seda kusagilt võtta.Aga et vanavanemad nii hirmsasti ennast peale suruvad-see kindlasti paika ei pea.Kõik jõuavad kord vanavanema ikka ja siis ka kõik kordub.Aga seniks ,häid pühi kaasaegsed noored,ilma tülikate vanemate ja vanavanemateta!
lee12. detsember 2016, 16:46
Meie peres on just sellepärast,et kunagi kodus seda ei olnud,juba 32 aastat kogu pere meie juures.Mitte kinkide ega söögi aga just sellepärast,et kõik koos olla.Ja laua katan kindlasti ,et vanematele kas või nii pühadetunnet tuua.
mURI10. detsember 2016, 14:51
eI tähista üldse, jääd oma koju. Noorik aga mingu oma koju kui on soov.
pastakast väljaimetud mure10. detsember 2016, 12:49
miks kirjutatakse mingist murest, mis üldse mure ei olegi
Meie peres toimib see juba aastaid nii:
jõululaupäeva õhtuks on mõlemad vanavanemad meile külla kutsutud
ja edasi
esimesel pühal oleme oma lastega ühe vanavanema juures külas ja
ja teine püha teise juures.
Kus siin on mingi mure?
naine vanemateta10. detsember 2016, 12:40
see ei ole mure,vaid õnn kui saad valida,kellega jõule veeta.... Väärtustage seda ja hoidke oma vanemaid.Kui neid enam ei ole,kaob ka osake sinu elust ja asemele tuleb tühjus....
einotore10. detsember 2016, 10:25
Ja jälle iga-aastane kont puremiseks lugejatele hammaste vahele visatud. No eks oodake, aeg läheb nii kiiresti, et õige pea teil neid vanemaid enam polegi ja polegi kellegi poole pühi veetma sõita ega kellegi pärast pühadekaklust pidada. Probleem lahendatud. Tuleb endal hakata tube koristama ja toitu vaaritama. Kui oskate. Praegustest kõige kõvema häälega kaagutajatest, kes iga hinna eest abikaasa vanematega suhtlemisest hoiduvad, saavad omakorda need, kelle poole minna ei taheta.
Nii ajaratas . . .11. detsember 2016, 12:26
No ei, "probleem" sellega ei lahene, selleks ajaks oled ise juba see kes lapsi ja lapselapsi külla ootaqb, Nii ajaratas ringi käib"
****11. detsember 2016, 14:43
Kust võtab kommenteerija arvamuse, et toad muul ajal koristamata. Samuti süüakse igapäevaselt nii hästi, et enam ei teagi mis see veel parem on.
Noored inimesed võivad olla jõulude ajal omas elamises või hoopiski sõita soojale maale puhkama. Olen üle 50 aasta vana ja tean, et neid ämmasid on ka igasuguseid. Ei tasu neid noori süüdistad kui abikaasa vanematega ei taheta suhelda.
Jõulud ...10. detsember 2016, 09:25
tuleb veeta omas kodus ja juba oma perega. Jõulujärgsed päevad on siis kordamööda ühe ja teise emme issi juurde külla.