et kui mina, mees, vältimaks vigu, teen ahjuprae ise, suunas minu kommentaari modereerimisele. Vot kus tegelane! Moderaatori arvates ikka mehed süüa teha ei tohi.
Kulõh sa tark Silja Paavle kirotat niimuudu, " Sa kasutad nüri nuga " . Ku sa ni tark olt sis ütle mullõ midä ma pia nürü väidsega tegemä ? Sa Siljakõnõ ajat õks nilbõt juttu, Mutku näri nuga näri nuga sa muud ei mõistaki.
puupliidi all on mõeldud praeahju,14. detsember 2016, 14:38
jah,saab pliidil toiduvalmistamise käigus prae praeahju pista küll,sest niikaua kui pliidil muud valmistatakse(kartulid,kapsad jms.)niikaua liha podiseb praeahjus. Omal on küll el.pliit,kuid tean veidi puupliitidest. Ise olen liha el.praeahju toppinud,kuid kommidest loen,et olen vigu ka teinud,nt.see,et liha peab tugeva kuumusega(200 kraadi)laskma "keema"ja siis kuumust maha võtma 100 kraadini.Siis väiksema kuumusega tuleb pehmem.Pole veel proovinud,on siis nii v mitte.?
100 % talunaise poolt. Esiteks meeldis talunaise poolt hea sõna kohupiim mis on õige mitte mingisugune kodujuust. juustud jäävad juustudeks. Makaronid jäävad makaronideks mitte mingisugusteks pastadeks. Pastad on ikka pastad, hambapasta, tomatipasta, kalapasta jne edasi. Kui inimene teab midagi loom ehk piim hapetest siis liha ei hoita külmkapis mitte eriti üle tunni. Olgem ausad siin see õpetus on ikka totter küll. oi pean minema oleks palju rääkinud köök ootab.
Mind hämmastab inimesel pole nime mida sa veel teistest rumalatega räägid siin rumala nimetuga. Sa oled nii ruma ei loe nimesid sellepärast ei oska või ei tea oma nimegi. Kuidas saab olla sama inimene kui kokk nimetab Talupeenaist talunaiseks. Oo jee, inimeste haridust ja mõistust.
Täpselt ja siis omakorda veel ühe kommentaariga sõimab teisi mõistusetuteks. üks ja sama käekiri kumab läbi. ei tea, miks perenaine- kõiketeadja nii pöördes on?
igas ahjus võid midagi kokku keeta.aga miks kasutavad supper kokkad gaasi pliiti ja puudega köetavat ahju toidul suur vahe.tänapäeva gaas ei tahma.proovige isegi praekartul on maitsvam.puudega köetavast ei saa võrreldagi.need tigi pliidid on mugavus ja uhkus. raha meeste värk.
Nii kaua kui kohupiim nõrgub saan rumalatele midagi kirjutada. Miks siia tulevad võhikud targutama kes ei tea söögi tegemisest midagi. Kujutage ette sügavkülmast võtad liha välja ja tunni aja pärast võid juba ahju panna. Õige praktikaga kokk ei kasuta mingisuguseid termomeetreid. Nendes elektri gaasi ahjudes ei saa mingisugune liha ega praad. Parem lõpetan rumalatega ei ole mõtet.
Puupliidi ahjus küpsetatud liha on mahlane ja mõnusalt pehme. Veel üks asi ära küpseta väga valusa tulega. Pigem sellise rahuliku tulega ja 2..3h. Vaata et lihal oleks ka pannil piisvalt vett ja vajadusel lisa.
Kuule, targutaja, kad sa üldse tead, kui paljudel puuahjud on olemas? Isegi mitte kõikides taludes. Kui sul on, ole õnnelik ja lase ka teistel olla vaatamata nende elektripliitidest.
KOMMENTAARID (39)