Kalaõli kapslid on hea kingitus neile, kellest hoolid.Foto: PantherMedia / Scanpix
Jõulud
16. detsember 2016, 11:10

Kuus lihtsat jõulukingiideed apteegist

Jõulud lähenevad ja alatasa murtakse pead selle üle, millised jõulukingitused enda lähedastele mõeldes jõuluvana kingikotti poetada. Miks mitte kombineerida traditsiooniliste kingitustega apteegis pakutavaid tooteid? Apteek ei ole küll esimene koht, kust kingitust otsida, aga avastamist jagub sellegipoolest küllaga!

1.      Vererõhuaparaat. Vanavanemate kingikotti sobib imehästi vererõhuaparaat. Südameapteegi Ülemiste apteegi juhataja Külli Tederi sõnul näitabki viimaste aastate jõuluaeg seda, et üha enam otsitakse jõulukingiks vererõhuaparaate.

2.      D-vitamiin. Samuti sobivad vanaemale-vanaisale kinkimiseks hästi D-vitamiini kapslid. Külli Tederi sõnul ohustab D-vitamiini puudus lisaks väikelastele ka eakaid inimesi, kes hoiduvad suvisel ajal keskpäevasest intensiivsest päikesest. „Kuna D-vitamiini puudus võib põhjustada osteoporoosi tekke, peaks D-vitamiini manustama toidulisandina juurde nendel kuudel aastal, mis sisaldavad R-tähte,“ selgitab proviisor. Muide, D-vitamiin oli eelmisel aastal üks populaarsemaid apteegist pärit toidulisandeid, mida jõuluvana kingikotti poetati.

3.      Iluvitamiinid. Naistele sobivad kingituseks erinevad toidulisandid ja vitamiinid, mis muudavad naha säravaks ning küüned- juuksed tugevaks.

4.      Toidulisandid meestele. Apteegist leiad kingituse ka oma kallimale või isale. Meestele mõeldes on müügil erinevaid toidulisandeid, mis tugevdavad meeste tervist, annavad energiat ja mõjuvad soodsalt närvisüsteemile. Samuti sobib jõulukingiks meestele magneesium. "Magneesium on võluaine, mida vajab lisaks lihastele ka närvisüsteem, see aitab toime tulla stressiga. Lisaks on magneesium oluline südame töös. Magneesium sobib imehästi kingituseks neile meestele, kes tegelevad spordiga, sest magneesium aitab lihastel lõõgastuda,“ lausub Teder.

5.      Kalaõli. Külli Tederi sõnul ei suuda inimese keha teatud omega-3 rasvhappeid ise toota ning seetõttu on vajalik need kätte saada toiduga. Paraku ei sööda kala piisavalt ja seetõttu võiks omega-3 lisaks tarbida. Omega-3 rasvhapped on olulised südamele ja ajutegevusele. Tänu nendele on ka veresooned elastsemad.

6.      Vitamiinid lastele. Üldjuhul saavad lapsed jõulude ajal palju magusat nii päkapikkudelt kui lasteaedade-koolide jõulupidudelt. Miks ei võiks jõulutaat aga vaadata kingitusekoti sisu üle ja asendada kompvekid- küpsised tervislikuma valikuga. Muide, apteegist on võimalik osta astelpajumaitselisi pulgakomme. Ehk ka tervislik saab olla hea maitsega. Head avastamisrõõmu!