TRADITSIOONILINE JÕULUKÕNE: Kuninganna salvestab esimese jõulupüha sõnavõtu Buckinghami lossis juba ­varakult (pilt 2015. aasta detsembrist).Foto: Reuters / Scanpix
Jõulud
21. detsember 2016, 04:00

Kuninglikud jõulutavad (4)

Briti kuningakojas taotakse esimesel jõulupühal vutti, teisel jahitakse faasaneid.

Briti kuningakojas taotakse esimesel jõulupühal vutti, teisel jahitakse faasaneid.

Kui kuninganna Elizabeth II kutsub sind jõule veetma, on see kindel signaal: sind on kuninglikku perre vastu võetud! Mida aga kinkida monarhile, kel on kõik olemas? Selgub, et midagi ootamatut! 

Prints William ja tema kaunis kaasa Kate veedavad tänavu jõulud viimase vanemate pool. Viimati sõitis kuninglik noorpaar jõuluks sinna 2012. aastal, kui Kate ootas esiklast George’i. Ülejäänud aastatel on Kate ja William pühi veetnud kuningliku pere seltsis. Kate võib endale lubada luksust lükata tagasi kutse Elizabeth II jõulupeole – ta on kuninglikku perre juba ammu avasüli vastu võetud. Nii Kate kui ka kuninganna keskmise poja prints Andrew’ eksabikaasa Sarah Ferguson on värvikalt kirjeldanud, milline rõõmu ja kabuhirmu segu neid esimese kuningliku jõulukutse järel tabas. Mõlemad möönsid, et selle vastu ei aita muu, kui peigmehe tugi ja nõuanded. 

Edasi lugemiseks: