Foto: Tiina Kõrtsini
Jõulud
22. detsember 2016, 15:56

Seakoot õlles hautatud hapukapsaga - neljale

Valmistamisaeg: 2,5–3 tundi.

 

Vaja läheb: 4 seakooti, 100 g Vene sinepit, 100 g õunapüreed, 100 g sibulat, 100 g porgandit, 5 loorberilehte, 1 kg hapukapsast, 2 pudelit (0,33 l) porterit, 200 g suhkrut, soola, pipart.

 

Kaste: 50 g võid, 50 g jahu.

 

Valmistamine: maitsesta seakoodid soola, pipra, õunapüree ja sinepiga. Aseta need ahjunõusse. Lisa sinna ka puhastatud ja tükeldatud porgand, sibul ja loorber. Küpseta koote 115kraadises ahjus 2-3 tundi.

Kui koodid on valmis, kurna neilt praeleem. Kuumuta jahu pannil võis ja lisa siis praeleemele. Kuumuta kastet vaiksel tulel, ise seda segades, kuni kaste pakseneb.

Pane kapsas potti, lisa ka suhkur ja õlu. Hauta 1,5-2 tundi.