Jõulud

Hea vahu kõrguseks on kaks sõrmepaksust ehk 10 huvitavat fakti õlle serveerimisest ja säilitamisest (2)

LISA KOMMENTAAR

Juhan.24. detsember 2016, 08:43
Valamine on põhiline nagu vanasti õllesaalis üle poole kruusi vahtu mis kõik läks õlle arvele ja vähemalt pangetäis vett vaaditäiele õllele lisaks.
Keldrimees23. detsember 2016, 19:16
Täpsustus lager õlu vanuse kohta.See sõltub ikka oluliselt õlle kangusest.Kui räägime 6,5 % lager õlust,siis väga head tulemused on veel kaheaastasel lager õlul.Käib hästi kuivaks ja kui pudeli põhi kivistunud,siis väga head maitsed edasijõudnutele.Noortel õlledel,veel suhkur mõjutab maitset ja toimib seal maitsetugevdajana.Enamus tehaseõludele jäetakse törts suhkrut sisse,kindla peale minek.
Enamus tänapäevaseid tehaseõlusid võiks võrralda maitsestatud veinidega.