Ära tee trennist tüütut kohustust, vaid leia selles midagi meeldivat, mis sind tegevuse juurde aina tagasi toob. Foto: Tomasz Woźniak / Unsplash
Nipid
8. jaanuar 2020, 04:26

4 uue aasta trennilubadust, mida kindlasti pidada suudad

Olles edukalt läbinud rikkaliku jõulusöömaaja, koputab uksele südametunnistus, mis soovitab alustada uut aastat tervislikult. Et sportlikud lubadused oleksid vettpidavad, jagab MyFitnessi personaaltreener Kaspar Lannes sulle mõned nõuanded.  

Suhtu treenimisse kui lõbusasse ajaviitesse
Lähenedes treenimisele tippsportlase kombel, võid endale juba esimeste kordadega liiga teha. Seega, ära tee trennist tüütut kohustust, vaid leia selles midagi meeldivat, mis sind tegevuse juurde aina tagasi toob. 

Tasa ja targu
Uue aasta joovastuses võib sinus tekkida tunne, et omad üleloomulikke võimeid ‒ viis trenni nädalas, pole probleemi! Õigem oleks aga treeningkoormust suurendada järk-järgult, et su keha (ja ajakava) saaksid muudatustega harjuda ning väheneks pettumuse risk.

Raha motiveerib
Võta esialgu eesmärgiks 30 päeva. Iga kord, kui käid trennis, lisa hoiukassasse kindel summa raha. Kuu täitumisel võta kassast raha välja ning luba endale midagi head. Teine variant: jaga kuukaardi maksumus trennis käidud kordade arvuga. Kumb kõlab paremini: kas treening, mis maksis 15 eurot, või trenn, millele kulus 3 eurot? 

Võta sõber kampa
Lubadusi kellegi teisega jagades annad ära osa vastutusest ning vähendad läbikukkumise võimalust. Kui tunned, et tahaks trennist puududa, utsitab sõber sind end diivanilt püsti ajama ja vastupidi, sest te kumbki ei taha teist ‒ ja lõppkokkuvõttes ka ennast ‒ alt vedada. 

Personaaltreener Kaspar Lannes. Foto: Laura Nestor