Kuidas kiirendada avokaado küpsemist?
1. Pane avokaado pruuni paberkotti. Vili toodab etüleengaasi, mis põhjustab selle küpsemist. Paberkott on nö lõks, kus protsess kiireneb. PS! Veendu, et kotis poleks auke.
2. Aseta kotti ka banaan, õun või tomat, mis samuti toodavad suuremas koguses õigeid gaase, kiirendades sellega avokaado küpsemist.
3. Sulge kott ja hoia seda toatemperatuuril. Kui sul pole puuvilja avokaadole lisaks panna, võtab küpsemine aega kuni 3-5 päeva, puuviljaga kulub protsessiks 1-3 päeva.
Avokaado, mis pole veel valmis, on ererohelist värvi. Küps vili on aga lillakas, pruunikasroheline või mustjas ja viljaliha näpu all kergelt vetruv. Kui sa jätad toore avokaado köögikapile omal jõul valmima, võib selleks kuluda nädalake.
Hea teada! Ära pane toorest avokaadot külmikusse - see pidurdab vilja valmimist. Terve küpse avokaado maitseomadused säilivad külmikus umbes kaks päeva.