Kas pole mitte isuäratav?Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
20. juuli 2018, 12:34

NÄDALAVAHETUSEKS: tummine šokolaadi-toorjuustukook kirssidega

Jagame juba varakult sulle ideed, mida emale pühapäevaks küpsetada. Lisa koogile veel värskeid maasikaid! 

Sul on vaja:

põhi

180 g šokolaadi- või kakaoküpsiseid

50 g sulanud šokolaadi

75 g võid

täidis

200 g tumedat šokolaadi

400 g toasooja toorjuustu

175 g suhkrut
4 muna

150 g hapukoort
250 g kakaomaitselist kohupiimapastat
1 sl kakaod

300 g sulatatud ja nõrutatud kirsse või kompotikirsse

1 sl tärklist

Tee nii:

1. Põhja tegemiseks purusta noa külje või köögikombainiga küpsised ning sega sulatatud või ja šokolaadiga. Suru segu lahtikäiva vormi põhja ja pane täidise tegemise ajaks külma.
2. Sulata šokolaad veevannis.
3. Sega toasoe toorjuust suhkruga. Lisa ükshaaval munad, hapukoor, kohupiim, kakao ja sulatatud šokolaad. Vala täidisesse ettevaatlikult ka tärklisega segatud kirsid.
4. Võta põhi külmast ja vala täidis põhjale.
5. Soojenda ahi 200 kraadini. Pane ahju ka kuumakindel kausike veega ja küpseta kooki ahju keskosas 10 minutit. Seejärel alanda temperatuuri ja lase koogil 110 kraadiga 35 minutit edasi küpseda.
6. Lülita ahi välja, kuid ära mingil juhul ahjuust ava, ning jäta kook tunniks ajaks seisma. Seejärel pane pajakinnas või lusikas ahjuukse vahele ning jäta kook veel tunniks ahju.
7. Lõika kook vormi äärtest lahti ja hoia enne külmikusse panemist 3 tundi toatemperatuuril.

8. Jahuta kook külmikus maha, kuid lase enne serveerimist pool tundi toatemperatuuril seista.

Hea teada!

Mida aeglasemalt lased koogil maha jahtuda, seda parem. Nii ei vaju kook kokku ning on mahlasem!