Korralik talvepraad. Foto: Laura Strandberg
Jõulud
7. detsember 2018, 12:00

RETSEPT | Tummine roog: hanekoivad hapukapsaga

Proovi vahelduseks sealiha asemel hoopis hanepraadi. See sobib hapukapsaga ideaalselt ning maitseb nii, et lausa sulab suus!

Sul on vaja: 
4 hanekoiba
2 küüslauguküünt
4 sl mett
4 sl Salvesti mädarõikamaitselist majoneesi
1 sl sinepit
0,5 tl jahvatatud nelki
400 g porgandeid
600 g hapukapsast
soola

Tee nii:
1. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Pühi koivad köögipaberiga üle.
2. Koori küüslauk ja haki peenelt.
3. Sega omavahel mesi, majonees, sinep, küüslauk ja nelk ning hõõru saadud pasta koibadele.
4. Koori porgandid ja pane koos hapukapsaga kuumakindlasse nõusse või malmpotti. Aseta sinna peale ka hanekoivad ja kata nõu kaanega.

Hea teada!
Kui liha jääb järele, tükelda see järgmisel päeval salatisse.