Jõulud

RETSEPT | Tummine roog: hanekoivad hapukapsaga 

Laura Strandberg, 7. detsember 2018 12:00
Korralik talvepraad. Foto: Laura Strandberg
Proovi vahelduseks sealiha asemel hoopis hanepraadi. See sobib hapukapsaga ideaalselt ning maitseb nii, et lausa sulab suus!

Sul on vaja: 
4 hanekoiba
2 küüslauguküünt
4 sl mett
4 sl Salvesti mädarõikamaitselist majoneesi
1 sl sinepit
0,5 tl jahvatatud nelki
400 g porgandeid
600 g hapukapsast
soola

Tee nii:
1. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Pühi koivad köögipaberiga üle.
2. Koori küüslauk ja haki peenelt.
3. Sega omavahel mesi, majonees, sinep, küüslauk ja nelk ning hõõru saadud pasta koibadele.
4. Koori porgandid ja pane koos hapukapsaga kuumakindlasse nõusse või malmpotti. Aseta sinna peale ka hanekoivad ja kata nõu kaanega.

Hea teada!
Kui liha jääb järele, tükelda see järgmisel päeval salatisse. 

Samal teemal

26.12.2020
Venelaste jõulukombed: taevatähed dikteerivad jõululaupäeva söögikorrad
30.12.2019
AASTAVAHETUSEKS: jõhvikate ja seentega veise kaelakarbonaad punaveinikastmes
20.08.2019
PIDUPÄEVA RETSEPT | Heeringaampsud muna ja murulauguga
28.12.2018
RETSEPT | Midagi aastalõpulauale: soe suitsulihasalat

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee