Kütusehinnad TallinnasFoto: Stanislav Moškov
Nipid
17. jaanuar 2017, 12:17

Lisatud Neste Eesti peadirektori kommentaar.

Neste ootamatu käik viis kütusehinnad alla (11)

Kütusemüüja Neste teatas hommikul, et müüb kütust kõigis oma jaamades täna hulgihinnaga ning pakkumine on suunatud nii era- kui ka äriklientidele. Kuigi reklaamis väidab Neste, et langetatud hinnaga kütust saab osta vaid neilt, on säärase kampaaniaga kaasa läinud ka konkureerivad kütusemüüjad.

Kui Neste langetus bensiin 95 hinna 1,075 eurole, siis sellega tulid kaasa nii Statoil kui ka Olerex. Diiselkütuse hind on Statoilis ja Olerexis 1,065 eurot liiter.

Neste Eesti peadirektor Ivar Kohvi sõnul terav võitlus kahe jaamatüübi, ehk automaat- ja teenindusjaamade hinnaerinevuste pärast jätkub.

"Tänase aktsiooniga soovime näidata, et Neste on jätkuvalt soodne tanklakett ning oleme lühiajaliselt valmis müüma kütuseid ka hulgihinnaga. Viimase, pea 20 aasta jooksul on Neste konkurentsieeliseks olnud parim hind. Selline on tarbija ootus ja ka meie eesmärk tulevikus," selgitas Kohv.

Aasta alguses soovitas Eesti Statoile haldava Circel K Eesti ASi peadirektor Kai Realo klientidel jaanuari soodsatest hindadest viimast võtte, sest selliseid hindu ei pruugi enam näha saada. Veebruaris ja mais on oodata märgatavat hinnatõusu. 

Veebruaris kergitab hindu aktsiisimaksu tõus ja mais biokütuste müügile üleminek.