Suure soola- ja mineraalainete sisaldusega basseinis inimene vaevata veepinnalFoto: Aldo Luud
Keha
18. jaanuar 2017, 14:05

Soolaravi tugevdab nii immuunsüsteemi kui parandab nahahädasid (3)

Kuigi organismile ei mõju sool hästi ning selle tarvitamist toiduna soovitatakse vähendada, leitakse nii tervise- ja iluvaldkonnas soolale üha rohkem kasutusviise.

Nii on teada, et kõikvõimalikud soolaprotseduurid parandavad immuunsüsteemi, mõjuvad nahale hästi ja peletavad ka stressi – küllap seepärast on need aastaid olnud spaades külastajate seas vägagi populaarsed.

Kui soolakamber on olemas pea igas spaas ja tervisekeskuses, siis Eesti uusimas, Tartus avatud V Spas on soolaprotseduuride nautimiseks terve soolamaailm. "See on külaliste poole väga hästi vastu võetud ja ka väga nõutud," kinnitab V Spa wellnessi- ja müügijuht Kätlin Kuznetsova.  

V Spa soolamaailm koosneb soolakivisaunast, soola-aurusaunast ning soolaveebasseinist ehk niinimetatud surnumereveebasseinist

Soolakivisaunas ja soola-aurusaunas on Kuznetsova sõnul mõlemas temperatuur 60 kraadi.

Erinevalt soola-aurusaunast on naturaalse soolakiviga kaetud seintega soolakivisaunas õhuniiskus väike. "Õhku sattuvad soolakristallid puhastavad keha ja aitavad nahal hingata," kirjeldab Kuznetsova.

Soolase õhu sissehingamine mõjub profülaktilise hooldusena hingamisteedele, aidates allergiate ja astma vastu.

Soola-aurusaunas on õhuniiskust aga 100%. Seal viibimisest saab parima tulemuse, kui keha hõõruda sisse loodusliku meresoolaga. Samas tervendab soolane õhk hingamisteid.

Kahe sauna vahel on võimalik aga soolaveebasseinis hõljuda. "Hõljumine on üks parimaid lõõgastusteraapiaid," kinnitab Kuznetsova. Nimelt püsib suure  soola- ja mineraalainete sisaldusega basseinis inimene vaevata veepinnal, keeruliseks võib osutuda vaid jalgade põhja tagasisaamine.

Soolane bassein on hea ainevahetusele, noorendab nahka, leevendab liigese- ja lihasepõletikke, soodustab vereringet ning aitab stressi, unehäirete ja ärevuse vastu. Seda protseduuri ei soovitata kõrge vererõhuga inimestele ega alla 15aastastele lastele. Ka ei ole mõistlik soolast vett lasta suhu ega silma, samuti pole hea basseini minna äsja raseerituna või nahakriimustustega.

Surnumereveebasseinis hõljumise ühe seansi soovituslik pikkus on 15–25 minutit.

Pärast soolamaailma protseduure oleks mõistlik veidi veel kehal lõõgastuda lasta ning juua ohtralt vett.