Ahjuõuna panna cottaFoto: Kristian Neemela
Toiduuudised
27. jaanuar 2017, 17:05

Taljesõbralik retseptiidee nädalavahetuseks: ahjuõuna panna cotta

Panna cotta on hõrk Itaalia dessert, mille valmistamine võib esmapilgul tunduda üpris nõudlik väljakutse, kuid tegelikult on see veidikese aja varumisel jõukohane ülesanne ka algajale kodukokale.

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab seoses panna cotta retsepti, mis sobib imehästi nädalavahetuse kulinaarseks katsetuseks. Selles külluslikus retseptis lisab ahjuõuna proteiinijogurt muidu rammusale maiusele tubli annuse taljesõbralikkust.

Vaja läheb: Ahjuõuna panna cottaks 50g piima, 150g vahukoort, 4 lehte želatiini, 35g suhkrut, 0,75tl vaniljesuhkrut, 200g Valio PROfeel ahjuõuna proteiinijogurtit. Kaneelisiirupiks 170g fariinisuhkrut, 140g vett, 5g kooritud ingverit, 0,75tl sidrunihapet, 0,5tl kaneelipulbrit. Ahjuõunaks 2 keskmist õuna, kaneeli, sidrunhapet, kaneelisiirupit õunte määrimiseks. Serveerimiseks jõhvikapulbrit ja vahustatud vahukoort. 

Valmistamine: Alusta valmistamist panna cottast. Pane želantiinilehed külma vette likku 10 minutiks. Samal ajal kaalu kaussi piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud, kuid ära lase keema. Lisa juurde veest tühjaks pigistatud želantiinilehed ja sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Jahuta saadud segu käesoojani ning sega sisse ahjuõuna proteiinijogurt. Sega ühtlaseks massiks ning jahuta.

Vala saadud segu silikoonvormidesse. Kata vorm toidukilega ja pane külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks. Järgmisena valmista kaneelisiirup. Selleks kaalu kaussi vesi, suhkur, riivitud ingver, sidrunhape ja kaneelipulber. Redutseeri kaste poole võrra kuni tekib viskoosne konsistents.

Viimasena valmista ahjuõunad. Kuumuta ahi 130 kraadini. Pese õunad. Lõika keskelt pooleks ja eemalda südamik. Määri õunad kokku siirupiga, raputa üle veel sidrunhappe ja kaneeliga. Küpseta ahjus 130 kraadi juures 30 minutit.

Eemalda vormist tarretunud panna cottad, aseta ahjuõuntele ning vala üle kaneelisiirupiga. Puista üle jõhvikapulbriga ja serveeri vahukoorega.