Muuda vanniskäik kiisule stressivabaks!Foto: Foto: YouTube
Nipid
1. veebruar 2017, 08:34

Kuidas pesta kassi?

Enamus kasse vihkab vannitamist. Siin on nutikad vihjed, kuidas muuta protsess valutumaks nii loomale kui ka tema peremehele. 

Tee nii:

säti vannituba enne kassi vannitamist valmis - haara lähedusse rätikud, kassišampoon ja topsik, mida on loputamisel mugav kulbina kasutada. PS! Kassipoegi on mugavam pesta kraanikausis. See variant mõjub neile ka turvalisemalt. 

Enne vannitamist kammi kiisut, et harjata lahti pusad, mida on hiljem märksa keerulisem lahti saada. Lõika ära ka kassi küüned, et ta rabelemisel haiget ei teeks. 

Hea mõte on lemmikuga enne vannitamist mängida ning pakkuda talle maiust või süüa, et kiisu oleks võimalikult rõõmus, rahul ja stressivaba. 

Täida vann mõnusa sooja veega (vett võiks olla nii palju, et see puudutaks looma alakõhtu). Aseta vette ka üks rätik, et kassil oleks millest haarata, kui ta närviliseks muutub.

Võta kass sülle, silita ja räägi temaga enne looma vanni asetamist. Pane kiisu vaikselt vees olevale rätikule, võta tops ja tee karv hellalt märjaks. Kasuta šampooni ja loputa topsi abil loom hoolikalt seebivahust. 

Kuivata kiisu rätikuga. Võid selleks kasutada ka fööni, sättides masina madalaimale temperatuurile. 

Muuda vanniskäik kiisule stressivabaks! Foto: Foto: YouTube