Foto: Foto: metsikaed.wordpress.com
Kodu ja Aed
16. veebruar 2017, 08:58

BLOGI! Valmista aromaatsed vannimuffinid

Blogist Metsik Aed leiab õpetuse, kuidas valmistada nahasõbralike vannimuffineid. Pisut ette rutates olgu öeldud, et see on väga lihtne! 

Külmadel talveõhtutel on mõnus end väsitava päeva lõpetuseks lõõgastavasse kuuma vannivette libitada ning seal lemmikraamatut lugedes liguneda. Kui aega ei ole siis võib ka ainult jalad vette pista. Aromaatsed ravimtaimedega vannimuffinid lisavad sellele kvaliteeti ainult juurde. 

NB! Need muffinid ei ole söömiseks! 

VAJA LÄHEB: supilusikat, teelusikat, soodat, sidrunihapet, meresoola, tärklist, segamiskaussi, ravimtaimi, (muffini)silikoonvorme, eeterliku õli._mg_8619we3333b

Valmistasin muffineid sel korral meresoolaga, sest seda oli parasjagu käepärast, kuid sobivad ka himaalaja- ning magneesiumisool. Õlina kasutasin külmpressitud päevalilleõli, kuid nahale mõjuvad hästi ka näiteks kookose või mandliõli.

Sidrunmeliss, lavendel, kanarbik, saialill ja angervaks mõjuvad rahustavalt ning soodustavad lihaste lõdvestamist.

Pallidele võib looduslike värvidega soovi korral õrnalt tooni anda. Järgnevate värvidega jääb tulemus meeldivalt pastelne.

Kurkuma – kollane

Peedimahl – heleroosa

Punase kapsa vedelik – helesinine

Mustika- ja mustsõstamahl – lillakassinine

Astelpajumahl – oranž

Aktiivsüsi – hallikassinine

RETSEPT

2 spl soodat

1 spl sidrunihapet

1 spl tärklist

1 spl peenestatud ravimtaimi

1,5 spl meresoola

1 tl õli (k.a eeterlik õli)

1 tl vedelikku (k.a toiduvärv)

Sega kausis sooda, sidrunihape, ravimtaimed, sool ja tärklis. Lisa segule tilk-tilga haaval õli ning sega korralikult läbi. Seejärel toimi sama moodi vedelikuga, sest koostisained ei tohiks segamise käigus kihisedes reageerima hakata. Segu peaks jääma kergelt niiskeks, sest siis on seda kerge vormida.untitled-1

Jaota segu vormidesse ning pressi tihkelt kokku. Jäta muffinid ööpäevaks toasooja kuiva kohta tahenema._mg_8627metsik

Eemalda kuivanud muffinid ettevaatlikult vormidest. Säilita õhukindlas anumas ning hämaras kohas. Viska 1-2 muffinit sooja vannivette ning naudi kihisemist! 

Vaata blogi lähemalt SIIT

_mg_8702web