Gruusia restorani Tbilisi peakoka Mamukel Gorelašvili valmistatud Adžaaria hatšapurid
Nipid
22. veebruar 2017, 16:11

Midagi erilist: ehtne Adžaaria hatšapuri

Adžaaria hatšapuri (10 tükki)

 Vaja läheb:

1 l piima

300 g võid

1,5 kg jahu

10–15 g kuivatatud pärmi

1 spl suhkrut

1 spl soola

1,5 kg brõnsa juustu (või muud pehmet lehmapiimajuustu)

0,5 kg suluguni (või mozzarella) juustu

10 muna

Valmistamine:

Lisa soojale (mitte kuumale!) piimale suhkur, sool ja pärm. Lase tõmmata viis minutit ja lisa eelnevalt sõelutud jahu. Mudi tainast ning lisa järk-järgult jahtunud sulavõi (200g). Vooli taigen pallikujuliseks, puista see üle jahuga ja jäta üheks tunniks seisma. Sõtku uuesti ning lase veel üks tund seista. Riivi ja sega kokku kõik juustusordid. Jaga tainas 200–250-grammisteks tükkideks. Rulli iga osa ühe cm paksuseks ovaaliks ja kata keskelt täidisega selliselt, et äärtest jääks vabaks umbes 2 cm. Seejärel tõsta ääreribad nii kokku, et pirukas jääks paadikujuliseks. Küpseta 180–200-kraadises ahjus 20–30 minutit. Viis minutit enne valmimist löö iga piruka keskele lahti toores muna ja küpseta lõpuni. Ahjust tulnud hatšapurile aseta keskele tükk võid ja head isu!

Retsept: Gruusia restorani Tbilisi peakokk Mamukel Gorelašvili