Nipid

ÜKS KÜSIMUS: Mida klient saab teha, kui bussijuhil raadio üürgab? (21)

LISA KOMMENTAAR

Igapäevane sõitja7. märts 2017, 15:37
Samuti paluks bussijuhtidel sõidu ajal mitte tegeleda kõrvaliste asjadega. Eriti puudutab see maaliinide bussijuhte, kes praktiliselt ühe käega roolivad, sest teises käes on vaja hoida mobiiltelefoni ja ennastunustavalt lobiseda... Ja seda sõltumata ilma- või teeoludest. Masendav.
janku7. märts 2017, 08:57
Olin HELSINGIS pikka aega bussijuht,kuulasin raadiot kogu aeg,keegi ei virisenud.BUSSIJUHT on ka inimene,ei taha kogu aeg rahva mula kuulata,kahjuks ei saa lapsele öelda,et pane suukinni,või siis kõigil inimestel rääkimine keelata.Oleme kõik võrdsed,ei usu hästi et bussijuhil raadio viimase peal karjub.
Urjuk7. märts 2017, 08:11
See, kui kuulatakse liinibussi roolis ainult raadiot on kogu probleemi kõige kõrgem jäämäe tipu ots.
Mida kõike bussijuhid roolis teevad ja kuidas nad Liiklusseadust "täidavad" on küsimus omaette.
Nende jaoks nagu väiksemaid sõidukeid ei eksisteerikski.
Harvad ei ole keskmise sõrme näitamised ja juhiaknast räige ja ropp venekeelne tekst.
Bussijuht - miks Sa küll arvad, et Sinu liinigraafik on ülim ka liiklusseadusest ja kõik teised peavad kasvõi teelt minema hüppama, kui Sina tuled?
Põhiseadus...7. märts 2017, 07:10
...on siin riigis ainult lörtsimiseks (otseselt ei puuduta küll venekeelset valju muusikat) kuid kaudselt annabki mõista, et vene keel on de fakto teine riigikeel ja kõik poliitikud (väheste eranditega) suhtlevad vene keeles intervjuud andes. Telesillas (Riia-Tallinn) AINULT Läti haridusminister rääkis uhkelt ja kompromissitult läti keeles, meie lödipüks Ligi, aga püüdlikult kanges vene keeles. Vot nii kaugele oleme jõudnud Reformide targal juhtimisel (Keskerakonnast praegu ei räägigi--tema "vägiteod" alles ees). Lätlaste ees võtan mütsi maha ---OSCD istungil ütles Läti esindaja julgelt välja, vene esinduse virisemise peale kodakondsus teemadel, et ENAMUS VENEKEELSETEST TULID BALTIKUMI OKUPATSIOONI KÄIGUS, SEEGA ON NAD EBASEADUSLIKUD IMMIGRANDID ja ainult sellesama OSCD tegelikult ebaseaduslikul nõudmisel on nad siiani Baltikumis ja see hind tuleb neil maksta,kui tahavad siin edasi elada-. Veel tuli kõne alla 5 aastane tähtaeg hallide passide omanikele---kui selle aja jooksul pole otsust tehtud siis on vaja kodutee jalge ette võtta.Müts maha Läti ees. Ainult range keeleseaduse eest seismisega riigi poolt--saame oma keelt ja kultuuri kaitsta.
BJ.7. märts 2017, 01:47
Kõige rohkem häirivad bussis reisijad. Raadio aitab natuke nende lolli möla vastu. Kui ikka tuleb midagi mölisema siis paned ainult volüümi juurde, kui vaja siis keerad lihtsalt volüümi põhja. Järgmises peatuses kargab välja koos käruga. Natuke aitab ka meeletu kiirus, siis ka osad kargavad välja.
kp6. märts 2017, 23:58
Tõesti on tihti, et pean hommikuti vene keelseid uudiseid kuulama. Ja muideks kostab see läbi mu klappide (jah mul pole tipptasemel klapid teadlikult ja valjult, sest mingid ohumärgid nt kõvemad hõiked või sireenid võiksid kuulda olla )
Kuuuurija6. märts 2017, 23:11
Mida saab teha:
1. Kuulata rahulikult
2. Kuulata närviliselt
3. Kuulata hüsteeritsedes
4. Kasutada kõrvatroppe
5. Kasutada kõrvaklappe
6. Vahetada bussi
7. Minna jala
8. Kasutada oma sõiduautot.
Jne
HM 6. märts 2017, 22:26
Mind on ka häirinud,kui bussijuht kuulab oma kabiinis raadiot nii kõvasti,et kuni tagumiste isteteni on kuulda.Seda on olnud reeglina ainult venekeelsete juhtide puhul.Ma ise olen imestanud,et keegi ei ole läinud keelama,ise olen ka vaikselt ära kannatanud,aga hingan kergemalt kui sellisest bussist välja saan! Tallinna Autobussikoondis -tehke omad järeldused ja pange asjad paika! Ka tasuta ühistransport peab olema sõitjate huvidele orienteeritud,mitte bussjuhi suva -tahan ja kuulan!
Bussijuhil6. märts 2017, 22:06
Peavad selleks olema kōrvaklapid.
tegelikult on 6. märts 2017, 21:54
see vaimne terror ja bussijuhi keeldumise korral tuleb politsei kutsuda.
Hullem6. märts 2017, 21:47
Lugu veel oli siis, kui eestimaine I tähega köögifirma minu korterisse saatis töömehe köögimööblit paigaldama.See töömees tuli, oma krapp kaasas ja hakkas talle meelekohast raadiojaama kuulama!
....6. märts 2017, 21:47
masendav lausa6. märts 2017, 21:31
Kas teil inimestel tõesti pole millegi muu üle vinguda? Kas meil riigis on ainult Ühistransport,Alkohool ja Suitsetamine probleemiks??Meil riigis on suuremad probleemid..Mulle ka ei meeldi bussiga sõites kuulata nii eesti kui vene Pensionäride kurba elu kuidas mööda arste joostakse ! Seega kuulan oma jama oma kõrvaklappidest ! Sest see on Kurat võtaks Ühistransport ! Kui teid tõesti kõik häirib siis MINGE AUTOKOOLI ja sõitke oma ette ÜKSINDA.VAIKUSES ! Aitab juba ulgumisest. Kas tõesti inimkond on nii Vinguv ja kõiki kõik häirib? Võimalus ju ka metsa kolida ! Kõikidele inimestele ei saa olla meelepärane ! Elage oma elu, ärge raisake oma närve iga pisi asja peale..Pole ime et inimesed juba 30a saavad insulti ja infarkte !
riigi keel on eesti keel6. märts 2017, 20:40
tegelikult häirib bussis ka vaikne venekeelne möla
Mäda igast otsast6. märts 2017, 20:36
Nõmedaid vantidest bussijuhte on liiga palju. LIIGA PALJU! Linnatranspordi sujuv olek ei kaalu kuidagi üles reisijate heaolu ja RAHUlikku bussisõitu. Mitte kuidagi. Ma parem ootan minuti kauem, kui et pean sõitma koos vene tümakast tulvil bussis. Samas, kui keegi siin kommiruumis mainis kõrvaklappe, siis - ei ole nõus. Tean ühte tolvanit nr. 26 bussijuhti, kes iga jumala päev sõidab kõrvaklappidega! No jah, on vaikne. Aga juhi tähelepanuvõime samuti nullis. Sulgeb uksi nii, nagu ise tahab - lapsed ei saa normaalselt maha. Rahu ja vaikuse huvides on see äkki ok? Midagi on ühistranspordis mäda.
hannes6. märts 2017, 20:21
Selle väikese jupikese linnas kannatad ära, aga maaliinidel ja linnadevahelistel üürgab tihti bussijuhtidel mingi tümps nii kõvasti kui annab. Mul sama, et palusin vaiksemaks keerata ( eestlasest üle keskea bussijuht), küsis vastu - et kas segab. Vastasin jaatavalt, kuid ei reageerinud. Viskas üle ja küsisin siis seda paberit, millega võib avalikus kohas raadiot klintidele mängitada. Et kas autorikaitse rahad ikka makstud jne...Siis vahtis lolli näoga otsa ja keeras raadio kinni ( paar trükimusta mitte kannatavat söna tuli ka). Vähemalt bussis olevast rahvast oli enamik tänulik... Ei tea mina, kas sellist paberit ongi, aga seekord mõjus.
MIs teha mis teha6. märts 2017, 20:07
Klient saab kuulata ka raadiot ja seda täiesti tasuta.
1mees6. märts 2017, 20:07
Jahh,see on tõesti Eesti suurimaid probleeme arvestades,et kõik muu on meil super korras majanduskasv ja palgatõus enneolematu. Probleem on tõsine ja loodan,et peavoolumeedia põõrab selle raadio probleemile tõsist tähelpanu .Probleemi lahendamisele tuleks kaasata kogu rahvas ja tuleb kindlasti referendum korraldada.See on uskumatu,et meie riigis saab eksisteerida selline nii tõsine probleem??
Eve6. märts 2017, 20:06
Kujutame nüüd ette, et sa töötad Stockholmis bussijuhina, kas sa mängiksid eestikeelset muusikat kõva häälega, ma arvan, et sulle kutsutakse kohe politsei, pagulastega suheldakse ka rootsi keeles. Kui sa oled teisest rahvusest, aga elad teises riigis, siis avalikus kohas käitud sa selle ühiskonnareeglite järgi. Mingi venekeelne mölin bussides on täiesti lubamatu.
margus6. märts 2017, 19:53
viljandi maakonnaliinides on see tõsine probleem.peale tööd istud bussi,et maale,koju sõita ja siis raadio loll möla on üle kõige. Kui veel Sky +,siis karju appi. see tuleks seadusega ära keelata,raadio kuulamine bussis,mind häirib see väga.
Ka bussijuht 6. märts 2017, 19:37
Minu reegel on järgmine, kui on rohkem, kui kaks inimest keeran raadio kinni. Inimestel peab olema võimalus sõita vaikuses. Juhul kui bussijuht on paadunud melomaan, või raadio kuulaja,siis tehku seda kõrvaklappidega sest ta onsiiski bussijuht, mitte diskor ja reisijate maitse ei pruugi ühtida bussijuhi maitsega. veel parem oleks seadusega see jama lõpetada, sest alati on bussis keegi keda see diskotamine häirib.