Saksamaa leinab väikest Fritzu.Foto: tierpark-berlin.de
Maailm
8. märts 2017, 04:00

Saksamaa leinab väikest Fritzu (7)

Jääkarubeebi Fritz suri esmaspäeva õhtul kell 19.30, teatas eile Ida-Berliini loomaaia (Berliner Tierpark) direktor Andreas Knierim. "Oleme jahmunud, väga kurvad ja masendunud," lisas ta.

Väike Fritz haigestus maksapõletikku ja loomaarstid ei suutnud tema elu päästa. Loomaaia direktori Andreas Knierimi sõnul suri Fritz magades, tal lakkasid töötamast mitmed elutähtsad organid. Surma täpne põhjus selgub lahkamisel.

Seitsmeaastane emane jääkaru Tonja tõi mullu 3. novembril ilmale kaksikud pojad. Neist üks suri varsti pärast sündi. Teisele korraldasid Berliini meediaväljaanded nimekonkursi, millele saabus üle 10 000 ettepaneku.

Seitsmeliikmeline žürii, mida juhtis loomaaia direktor, otsustas veebruari algul jääkarubeebile panna nimeks Fritz, mis oli 19. sajandi lõpust kuni Teise maailmasõja alguseni üks armastatumaid mehenimesid Saksamaal.

Lõppvooru jõudsid Fritzu kõrval veel Bolle ja Kolja. Direktori sõnul oli ta valitud nime üle väga õnnelik, sest see on lühike ja lööv ja jääb ka välismaalt tulevatele külalistele hästi meelde.

Fritz oli viimase 22 aasta jooksul ainus selles loomaaias ellu jäänud jääkarubeebi. Loomaaia külastajate ette pidi ta astuma veel selle kuu keskel või lõpul.

Fritzust räägiti palju Saksa ajakirjanduses ja loomasõbrad ootasid kannatamatult temaga kohtumist. Paraku suri Fritz pärast neljakuuseks saamist.

Saksamaa leinab väikest Fritzu. Foto: tierpark-berlin.de