Midagi uut muna ja peekoni asemel. Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
9. veebruar 2019, 10:00

RETSEPT | Ahjumunad seente, singi ja spargliga

Paku seda maitsvat ja tervislikku rooga hommikul muna ja peekoni asemel. 

Sul on vaja: 
100 g šampinjone
1,5 sl oliiviõli
1 küüslauguküüs
6–8 sparglit
50 g rukolat
4 viilu prosciutto’t
60 g riivitud parmesani
4–5 muna
75 ml vahukoort
soola ja pipart


Tee nii: 
koksa munad kõigepealt tassi. Siis ei ole ohtu, et kallad vormi katkise rebuga muna. Rukola võid lisada hiljem vormile värskena või selle soovi korral üldse välja jätta.
1. Pane ahi sooja 220 kraadi juurde.
2. Viiluta šampinjonid ja prae neid 1 sl oliivõlis 6–7 minutit.
3. Samal ajal koori ja haki peenelt küüslauk ning murra sparglite alumised otsad ära.
4. Lisa seentele spargel ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Pane pannile ka rukola ning kuumuta veel veidi. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Piserda ahjuvormile veidi oliiviõli ja laota selle põhja seene-sparglisegu.
6. Pruunista pannil kergelt sink, kuni see on pealt krõbe, ja pane köögiviljadele. Raputa kõik üle parmesaniga.
7. Tee munadele köögiviljade sisse väiksed pesad. Pane munad pesadesse ja maitsesta vähese soola ja pipraga.
8. Nirista igale poole veidi vahukoort.
9. Küpseta vormi ahjus 7–10 minutit, kuni munad on sulle sobiva kõvadusastmega. Serveeri kohe!