Foto: Erakogu
Nipid
18. aprill 2017, 15:55

FOTOD | "Põnev" leid - soodusjäätise sees olid kiletükid (4)

Sooduskampaania õnge läinud klient leidis seest kiletükid, mille ta ka kogemata sisse sõi. Veterinaar- ja toiduamet leiab, et kindlasti pole selline leid normaalne. Tootjalt pole õnnestunud kommentaari saada.

Õhtulehe poole pöördus Andrei, kes ostis pahaaimamatult Endla Grossi poest soodushinnaga Super VIVA metsmaasikajäätise, mille seest ta leidis kiletükke. Klient on pettunud, sest talle VIVA jäätised meeldivad ja varem pole kunagi selle margiga selliseid probleeme olnud.

Ta proovis järgmisel päeval jäätisejäägid sõelaga vee alt läbi lasta, kuid enam kiletükke ei leidnud. "Ilmselt olid kõik ülemises kihis, mis kahjuks söödud said ja prügikasti visatud. Tükke oli suhteliselt palju ja erinevad suurusega. "Lisand" oli läbipaistev nagu kile, kuid rebenes nagu paber," räägib Andrei Õhtulehele.

Andrei ei leidnud peale kiiret otsingut sobivat kontakti, kuhu oma murega pöörduda - ainult Facebooki fännileht ja infonumber. Ta ei hakanudki ühendust võtma, sest arvas et nagu nii ei võeta midagi ette ja jäätiseid müügilt ära ei korjata, kuigi kliendile väidetakse vastupidist. "Olen suhteliselt kindel, et nad lihtsalt loodaks, et see oli ainuke probleemne 900 milliliitrine jäätis ja pakuks mulle kompensatsiooniks raha tagasi ja/või topsijäätiseid aasta lõpuni," muigab mees.

Siiski arvab ta, et halb kogemus ei paneks teda edaspidi selle firma toodangut mitte ostma. "Ma ostsin selle nagunii ainult sooduse pärast. Sellesama maitsega ei ostaks puhta halva kogemuse tõttu, kuid Super VIVA on muidu alati hea olnud," ütleb Andrei.

Õnnestus välja selgitada, et antud jäätist toodetakse Leedus, Mažeikais. Õhtuleht võttis ühendust sellesama Super VIVA fännilehega suhtlusvõrgustikus Facebook, kuid lubadusest hoolimata kommentaari ei järgnenud.

Tarbijakaitseametist öeldi Õhtulehele, et toiduohutusega seonduv kuulub veterinaar- ja toiduameti (VTA) pädevusse. Sealt omakorda kinnitati, et kiletükid jäätise sees ei ole kindlasti normaalne nähtus. VTA soovitab kliendil toote ja tootepakend alles hoida ning võimalusel tegema tootest ka pilti, mida Andrei ka tegi. 

"Seejärel peaks klient võtma ühendust ettevõttega kust jäätis on ostetud ning teavitama ka VTAd. Kui jäätis on toodetud Eestis, siis teostame tootmisettevõttes täiendava kontrolli. Kui nõuetele mittevastav toode on toodetud teises liikmesriigis, edastab VTA info selle kohta päritoluriigi pädevale asutusele," selgitab amet.