Laadale!Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
5. mai 2017, 12:02

Laadale: nipid ostjale ja müüjale

Laadal on põnev ostelda, sest samal ajal kui uurid põnevat ja omapärast kaupa, on sul võimalik nautida ka laadamelu. Sama hea emotsiooni saab ka kaupleja. Loe kogemusi ja nõuandeid ning veendu selles ise.

Müüja peab eristuma

Käsitööliit on korraldanud Mardilaata selle algusest saati, kokku 20 aastat. Peale selle korraldame ka keskajapäevi, Rahvakunsti laata ja aeg-ajalt midagi väikest. Enne Mardilaata ja keskajapäevi teeme müüjatele infopäevi, kus anname nõuandeid ja nippe kauplemiseks.

Kui lähed müüma...

- Planeeri oma kauplemisala. Kõige olulisem on laadale minnes leida oma eripära, miski, millega teistest kauplejatest eristuda. Tähtis on ka läbi mõelda, kui palju asju kaasa võtta.

Kui kuhjad laua pakutavaga üle, mõistad kiirelt, et kauplemine ei lähe ootuspäraselt. Tee ka plaan, kuidas oma ala eraldada: kas võtta kaasa riiuleid, milliseid kujunduselemente kasutada, näiteks kas panna maha vaip jne.

- Kui kaupled riiete või ehetega, haara kaasa suurem peegel. Inimesed tahavad proovida ja näha, kuidas rõivad seljas istuvad.

- Mõtle läbi pakend ja hind. Tooted võiksid olla ilusti esitletud. Kui müüd valmistooteid, pakenda need. Tarbijakaitseameti ettekirjutus on, et kõigil toodetel peavad hinnad peal olema.

- Enne laadale minekut uuri, millisele laadale lähed. Mõnel laadal ei tasu väga kalleid asju müüa, sest need ei lähe kaubaks. Hinna puhul lähtu sellest, kui palju asi väärt on ja millise hinnaga see mujal müügil on.

- Tasub teha häid pakkumisi, näiteks mitme asja ostmisel anda allahindlust või ühe asja tasuta. Sellised pakkumised meelitavad alati ostma.

Loe edasi Nipiraamatu mainumbrist!

Laadale! Foto: Foto: Matton Estonia