Püstijalakoomik Sander Õigus ütleb, et vahel on mõni kuulaja tema naljade peale sedavõrd solvunud, et on suisa kallale kippunud. "Vahel ikka tüübid ootavad mind kuskil baari nurga taga. Aga kuna minu suhtumine on see, et vastan sellele naeruga, on raske minuga kaklema tulla."Foto: Ilmar Saabas / Ekspress Meedia
Inimesed
10. mai 2017, 04:00

NOOR PÜSTI­JALAKOOMIK: Eesti näitlejate stand-up-etendused näevad amatöörlikud välja! (14)

Sander Õigus viskab nalja pigem eneserahuldamise üle, kui sarjab eestlase jaoks kauget Donald Trumpi. 

Sander Õigus viskab nalja pigem eneserahuldamise üle, kui sarjab eestlase jaoks kauget Donald Trumpi. 

Püstijalakoomik Sander Õigus meenutab, kuidas naljamees Hendrik Normann ütles, et Eesti huumorimaastikul valitseb ideedepuudus. "Jätke siis ükskord kleit selga panemata," vastab Õigus teravalt. "Stand-up [ehk püstijalakomöödia] on peegel sellele, mis meie ümber toimub – käib kogu aeg eluga kaasas," pakub ta alternatiivi nii-öelda kleidiga huumorile. Viimane on koomiku sõnul alati ühesugune. "Oh, vaata! Mees on värvitud silmade ja juustega ning mängib naist." 

Stand-up ehk püstijalakomöödia on Inglismaa ja Ameerika töölisklubidest välja kasvanud meelelahutusvorm, kus üks inimene esineb publiku ees naljakate lugude ja tähelepanekutega. Nagu monoteater, ainult et naljakam ja etendused on pealtnäha juhuslikuma ülesehitusega. "Esinemine võib tunduda juhuslik, aga tegelikult pole seal midagi juhuslikku," kinnitab siiski Sander (25).

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99