Kuidas keeta täiuslikku pastat? Foto: Foto: Pixabay
31. mai 2017, 10:15
Kuidas ÕIGESTI pastat keeta?
Kas on juhtunud, et kui keedad pastat, on tulemus kleepuv, liiga kõva või hoopis liiga pehme? Siin on õpetus, kuidas keeta täiuslikku potitäit.
Sul on vaja:
- Vett
- Suurt potti
- Pastat
- Soola
- Tange
- Sõela
Tee nii:
- Keeda vett SUURES potis
Et pasta ei kleepuks kokku, pead varuma 500 g pasta jaoks umbes 3,8 liitrit vett.
- Pane vette vähemalt teelulsikatäis soola
Soolane vesi annab pastale maitset.
- Lisa pasta keevasse vette
Ära murra pastat pooleks, see läheb ise 30 sekundi jooksul piisavalt pehmeks.
- Sega!
Kui pasta juba podiseb, sega seda aeg-ajalt, et nuudlid või makaronid ei kleepuks kokku.
- Maitse!
Jälgi pakil antud keemisaja juhiseid, aga alati maitse pastat enne selle kurnamist.
- Haara appi sõel
Kõige parem on pastat kurnata sõelaga. Kui keedad kuuma toitu, lisa kohe ka kaste. Kui aga salatit, lase nuudlid või makaronid külma vee alt läbi, et need lõpetaks küpsemise.
Kuidas keeta täiuslikku pastat? Foto: Foto: Pixabay