Sinu vahva abimees köögis. Foto: Foto: Laura Liinat
Tee ise
5. juuni 2017, 21:29

Meisterda pildiraamist ja kahvlitest kokaraamatuhoidja

Retseptivihikutesse ja kokaraamatutesse sööbinud toidujäljed annavad vahvalt aimu perenaise maitse-eelistustest. Kui aga tahad raamatuid määrdumast hoida, on sul kasu imelihtsalt valmivast raamatuhoidjast!

Sul on vaja:

ümbriseta suuremat pildiraami

kolme kahvlit, nuga või lusikat

näpitsaid

kahepoolset teipi

superliimi

Tee nii: 

1. Võta pildiraam osadeks. Võta lahti pildiraami klaas ja tagune ning kõik kinnitused.

2. Tee tugijalg. Painuta üks kahvel V-kujuliseks. Vali kahvlile sobiva kraadiga nurk – mida suurem nurk, seda püstisem jääb hoidja.

3. Valmista hoidjad. Painuta kaks teist kahvlit võimalikult kandilise U-kujuga. Tee seda nii, et kahvlipeade mustrid jäävad paistma. Vaata, et kahvli paralleelselt üles painutatud osade vahele mahuks varuga su kõige paksem kokaraamat.

4. Liimi kokku. Liimi pildiraami taguse keskele väljapoole tugijalg ja äärtesse U-kujulised hoidjad. Lase liimil mitu tundi kuivada.

5. Paigalda teibid. Kinnita kummagi kahvlipea taha üks teibiriba nii, et see kataks ka kumerused. Lõika teip kahvlipea järgi parajaks ja vajuta see korralikult kinni.

6. Aseta klaas paika. Jälgi, et klaas oleks tagusega võrdsel joonel. Aseta see teibitud kahvlipeadele. Et klaas võimalikult hästi kinni püsiks, jäta klaas paariks tunniks raskuse alla.

HEA TEADA!

Oluline on, et painutad kahvlid identselt U-kujuliseks. Vastasel juhul jääb hoidja kõver ja klaasi ei saa asetada tagusega paralleelselt. Vajadusel kasuta painutamiseks näpitsaid.

Soovi korral kaunista tagune enne klaasi lisamist, näiteks joonista või kirjuta sellele, et ka tühjalt seisev hoidjaoleksilus.

Üheksa korda säti, üks kord kleebi!

Sinu vahva abimees köögis. Foto: Foto: Laura Liinat