Nipid

UURING: kõrgemad hinnad vähendavad alkoholitarbimist (9)

LISA KOMMENTAAR

Komm6. juuli 2017, 06:35
2016. aastal tarbisid Eesti elanikud alkohoolseid jooke ühe täiskasvanu (vanuses 15 aastat ja vanemad) kohta absoluutalkoholiks arvestatuna keskmiselt 9,9 liitrit
Miks arvestakse alates 15 eluaastast kui juua tohib alles 18 aastaselt?
Et number oleks väiksem või !!
Hinnatõusu tagajärg8. juuni 2017, 16:02
Joomata ei jää kellelgi, kes soovib juua.
Suhkur on odav ja ehituspoest 10mm vasktoru oskab osta igaüks, alguseks aitab ka kiirkeetjast. Olen Eestis näinud samakaaparaate kõikvõimalikes variatsioonides, isegi läbi kahe korruse ulatuvat superdestillaatorit puskariõlide eraldamiseks. Ka köögis, gaasipliidi peale tõstetavat kompaktset aparaati, ilus, roostevabast terasest, manomeetrid, kraanid ja isegi ülerõhuklapp oli olemas.
Aastal 1984 olin Venemaal, 600 km Moskvast ja seal igas majas aeti samakat, selleks olid suhkrupeedid maja kõrval, et poest ei peaks suhkrut ka ostma.
Poes oli viina ja veini, aga sealt ei ostetud, samas oli 40-ne aastane mees külas haruldus, sest joodi enne seda vanust end surnuks või satuti täis peaga fataalsesse õnnetusse.
Kui nüüd alkoholi hinda pidevalt tõsta, siis saab ka meile sarnase olukorra organiseerida, kus tegelikult on alkohol alati kättesaadav, ebaselge kvaliteediga ja hirmodav, sest iseajamine ei maksa suurt midagi.
Rahvatervise seisukohast julm asi ja selle korraldamist peaks karistama kui genotsiidi rahva vastu.
Ise olen täiskarske aastakümneid, kuid isegi mina oskan teha järeldusi, kuidas asjad liiguvad alkohoolikute peades ja kuidas nende arv seoses valitsuse rumalustega hüppeliselt suureneb ja alkohol tegelikkuses hakkab olema kõikidele, ka lastele kättesaadavam kui varem.
Aberkukk!8. juuni 2017, 14:39
Tõepoolest naljakas , et härrased-prouased konjuktuuriinstituudist teavad täpselt , kes kassas seisis kas lätlane , soomlane või eestlane ja kuhu ta selle pudeliga marssis.Kes uuringu tellis see ka tulemuse kinni maksis! "Käo-Jaani ei maksa inimestele ajada , et 9,9 l puhast alkoholi inimese kohta.Minu tutvuse ringkonnas on enamus ainult ühe pitsi kummardajad või üldse karsked, soome veetakse ikka veel meeletult välja , lätist veetakse meeletult sisse ja ärge tegelege sulalollusega tõestamaks ei tea mida.Joodik joob ikka endist viisi ja kes ei joo , seda ei meelita ka kullast pudeliga.Tarkpead ...!
7. juuni 2017, 05:49
Saate aru tiblad seal künka otsas, Eesti rahvas on lihtsalt riigist lahkunud ja tänu sellele on tarbimine vähenenud. Inimesed joovad lihtsalt teistes riikides.
Muix6. juuni 2017, 23:21
Need kogused, mis iga päev Läti piirilt Eestisse liiguvad, küll seda ei meenuta. Käin tihti Valgas ja Valkas, teinekord astun isegi alkopoodididest läbi. Noh, need tohutud järjekorrad eriti laupäeviti -kolmes kassas korraga- ei saa jätta ruumi teistsugustele mõtetele. Imestan, et kas tõesti juuakse sellised kogused "pereringis" ära???
ab6. juuni 2017, 23:03
Ei tea, palju selle nn uuringu eest ka maksti? Rahva ees ennast nii rumalaks teha? Lausa piinlik! Ei tea ma küll kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks vähem alkot tarbima hakanud, lihtsalt ostetakse mujalt!
Ärge ajage6. juuni 2017, 22:44
hülgemöla, ükski joodik ei jäta hinnatõusu pärast joomist, lihtsalt vahetab selle habemevee või muu solgi vastu.
on6. juuni 2017, 22:43
mu 10 liitrit igal aastal kellegi teise kõhus juba sajandi algusest peale aga olen asendanud rahvameditsiini arstivisiitide vastu, mis muide kohe kuidagi kasulikum pole...kannatan veel kolm aastat ja siis teen kohe 25 grammi konjakit, nii närvi võtavad need tohtrite juurde käimised.
Polkovnik6. juuni 2017, 18:35
Rahva raha eest tegeldakse pseudoprobleemidega. Vanasti istusime kõik ühe puu all ja jõime, nüüd kiskleb igaüks oma mätta otsas.