Hõrgutav kook sisaldab nii sulajuustu kui ka avokaadot.Foto: Kristian Neemela
Nipid
15. juuni 2017, 17:01

Rikkalik šokolaadikook üllatava täidisega

Luksuslik šokolaadikook on alati kindel valik, olgu soov üllatada kas kallimat, perekonda, kolleege või sõpru.

Toidublogija Kristian Neemela pakub välja šokolaadikoogi retsepti, mida iseloomustavad omapäraselt intensiivsed maitsed. Mõnusalt mahlase koogi täidises lisab hapukatele kirssidele põnevat maitsekontrasti sulajuustukreem ja maiust ehib pähkline šokolaadiglasuur. Biskviiditaignasse on poetatud ka avokaado viljaliha.

Biskviit:

1 avokaado viljaliha

300 gr toor-roosuhkrut

350 gr nisujahu

50 gr kakaod

1 tl soodat

2 tl küpsetuspulbrit

400 ml piima 2,5%

150 gr rapsiõli

1 tl vaniljeekstrakti

1-2 sl konjakit

Täidis:

100 gr külmutatuid kirsse

2 x 185 gr Valio Viola naturaalset sulajuustu

200 gr naturaalset toorjuustu

Vahtrasiirupit (maitse järgi)

Šokolaadiglasuur:

150 gr vahukoort 35%

150 gr tumedat šokolaadi

70 gr röstitud ja tükeldatud sarapuupähkleid

15 gr võid 82%

Valmistamine:

Alusta valmistamist biskviidist. Selleks kuumuta ahi 160 kraadini. Sega omavahel kuivaineid. Järgmisena blenderda avokaado, õli ja piim ühtlaseks massiks ning sega kuivainete hulka. Sega taigen, jaota kahe 24 cm suuruse õlitatud koogivormi vahel ära ning aseta ahju küpsema. Küpseta biskviite 160 kraadi juures 25 minutit. Jahuta valminud biskviidid täielikult.

Täidise valmistamiseks sega omavahel sulajuust, toorjuust ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks. Sulata külmutatud kirsid ja aseta biskviidi põhjale. Kirsside peale aseta sulajuustukreem ja viimasena teine biskviit. Aseta kook külmkappi tahenema.

Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad väikesteks tükkideks ja aseta kaussi. Kuumuta koor keemiseni, vala šokolaadi tükkidele ning sega juurde võitükid. Sega saadud segu ühtlaseks massiks, lisa viimasena juurde sarapuupähklipuru ja sega läbi. Vala jahtunud glasuur koogile ning aseta kook külmikusse hanguma.