Vahvlid kurgi-pirnikreemigaFoto: Kristian Neemela
Toiduuudised
30. juuni 2017, 16:40

RETSEPTIIDEE REEDE ÕHTUKS: kodused vahvlid kurgi-pirnikreemiga

Suvi on ideaalne aeg veidi lustakate magusroogade katsetamiseks, mida on mõnus näpu vahelt süüa ja mis maitsevad nii suurtele kui väikestele.

Valio toidublogija Kristian Neemela soovitab selleks puhuks kurgi-pirnikreemiga täidetud vahvlite retsepti, millel on suur žanss saavutada selle suve absoluutse lemmiku tiitel. Nostalgiahõnguga lustakad vahvlituutud toovad päikese välja ka kõige vihmasemal päeval ja mis kõige parem – kõik see hea valmib ülikiiresti ja lihtsa vaevaga ning sellega saavad hakkama ka pere kõige pisemad vahvlisõbrad.

Vahvlid valmista oma lemmikretsepti järgi, kreemi valmistamiseks vajad: 200 gr naturaalset toorjuustu, 100 gr  Valio Gefilus kurgi-pirni keefiri, 60 gr vahtrasiirupit, 50 gr vahukoort, 5 gr želatiini.

Valmistamine: Kreemi valmistamiseks sega omavahel toasoe naturaalne toorjuust, Valio Gefilus kurgi-pirni keefir ja vahtrasiirup. Kaalu väikesesse kaussi 50 gr vahukoort ja 5 gr pulberželatiini ning jäta paisuma 5 minutiks. Seejärel sulata madalal kuumusel želatiin. Kui želatiin on täielikult sulanud, siis lase veidi jahtuda ning sega toorjuustu-keefirimassi hulka. Pane saadud segu pritskotti ja täida vahvlikoonused kreemiga. Sellest kogusest piisab kuue krõbeda vahvli täitmiseks.