Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
28. juuli 2017, 09:42

VIINARALLI HOOGUSTUB: Tallink katsetab laeva Helsingi-Riia liinil (18)

Lätisse suunduv viinaralli on pannud Tallink Silja kaaluma reise Helsingist lõunanaabrite pealinna Riiga. Nimelt uurib laevafirma, kas soomlastel on sääraste kruiiside vastu huvi.

Sel pühapäeval väljuvale laevale on piletid peaaegu välja müüdud. Tallinki jaoks on tegu esimese reisiga Helsingist Riiga, kui varasemalt on reisid sinna väljunud Turust. Laevasõit võtab aega kaheksa tundi, kirjutab Iltalehti.

Uute reiside põhjuseks on odavam alkohol – viinaralli võttis suuna Tallinna asemel Riiasse, kus on madalamad hinnad kui Eestis või Soomes.

Juunis Läti "alkoparadiisis" ehk piirilinnas Valkas käinud Iltalehe toimetaja oli samuti tunnistajaks uuele suunale. "Igal suvepäeval on ehk iga kolmas klient soomlane. Üsna õigustatult võib rääkida soomlaste viinarallist Lätis," rääkis Alko1000 juhataja Meelis Reiljan ajalehele.

Tallink Silja kommunikatsioonijuht Marika Nöjdi sõnul on tegu n-ö suvepakkumisega. "Vaatame, kuidas reisijad selle vastu võtavad," lisas Nöjd, et esialgu midagi pikemalt ette ei planeerita.

Silja Europa, mis kahe linna vahel sõidab, mahutab ligikaudu 3000 reisijat.