Foto: Tiina Kõrtsini
Nipid
2. august 2017, 16:40

Tallinna turulisi rõõmustavad Koit Toome ja uuendused (5)

Linnaasutus Tallinna Turud kavatseb tänavu põhjalikult värskendada Lilleturu ning teeb olulisi parendustöid ka teistel linna turgudel.

„Lilleturul remonditakse fassaadid ning rekonstrueeritakse sissepääsud ja katused,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Katusele on kavandatud ka istumisala suveperioodiks avatavate välikohvikute tarvis. Lisatakse ka valgustust ning uuendatakse kioskite mööbel.“

Ehitustööd algavad pärast käimasoleva riigihankega ehitaja leidmist eeldatavasti septembri esimesel poolel ning töödega jõutakse lõpule jõuludeks. Rekonstrueerimistööde projekti koostas Eesti Ehitusprojekt OÜ.  

Nõmme turu välilettidele paigaldati ühesugused, vastupidavad ja visuaalselt nauditavad markiisid, peahoone saab uue värvkatte ning uued välisuksed. Ühtlasi värviti erksamaks ka müügikioskid, pingid, prügikastid ja väliletid.

Kauplejate tuule eest kaitsmiseks ehitati välilettidele vaheseinad ning jalgade külma eest kaitseks puidust põrandarestid. Uuendatakse ja täiustatakse ka välisvalgustust ning vihmaveetorusid ja -renne.

Turu keskväljakule paigaldatakse tänavakell, mis avatakse pidulikult taasiseseisvumispäeva eel, 18. augustil Koit Toome kontserdiga.

Mustamäe turul värviti pingid ja prügikastid ning remonditi ja värviti kahe hoone fassaad. Turuinventari ladustamiseks ehitati kuur.

2017. aasta linnaeelarvest eraldati linnaasutusele Tallinna Turud investeeringuteks 580 000 eurot.