Kooliaasta algus on kohe käes ja ettevalmistused täies hoos.Foto: Oleksandr Pidvalnyi/Pexels
Nipid
31. august 2019, 14:48

Laps läheb kooli? Siin on nimekiri, mis teeb ettevalmistused lihtsamaks!

Nüüd on küll viimane aeg koolijütside riided, vihikud ja pliiatsid üle vaadata. Siin on nimekiri sellest, mida enne kooliaasta algust aegsasti üle vaadata.
  • Paremad hinnad. Suuremates ostukeskustes on alanud koolitarvete müük. Varajased ostlejad leiavad nii mõnegi asja soodsama hinnaga. Nipiraamatu koolikaupade ostukorvide võrdluse leiad siit.
  • Koolivorm. Kontrolli üle, kas aktuseks vajalik pidulik riietus on kapis olemas ja ka kiiresti kasvavale lapsele paras. Triigi ja pane riided aegsasti kappi riidepuule rippuma. 
  • Vajalike asjade nimekiri. Kooli kodulehel on üleval nimekiri vajalikest asjadest. Varu kindlasti valmis elementaarsed esemed, nagu pliiatsid ja värvid, aga pea meeles, et asju pole mõtet n-ö üle osta – ka jooksvalt saab nimekirja täiendada.
  • Jalanõud. Kas kingad aktuseks on ikka parajad? Iga lapsevanem teab, et lapse jalad kasvavad uskumatu kiirusega. Koolis on vajalikud igapäevased sisejalanõud ja spordijalatsid nii õue kui ka võimlasse. Tihti on tunniplaanis ka võimlemine või rütmika, kus kantakse võimlemissusse.
  • Raamatute ümbriskiled ja -paberid. Õiged raamatusuurused saab teada, kui need käes on. Ostukorvi võid sättida pakkepaberid. Kui pakid ühe aine töövihikud ja raamatud sama värvi paberisse, on lapsel neid hiljem lihtsam leida. Ära unusta ka nimesilte!
  • Pungil pinal. Pinaliks vali lihtne ja kerge versioon, et laps sealt vajaliku üles leiaks ja koolikott liiga raskeks ei läheks. Poes müüakse ka komplekteeritud sisuga pinaleid, kuid seal on tihti liiga palju asju ja need on ka hinna poolest kallid.