„R-kiosk kasutab oma kaubamärgi toodetes võimalikult palju kohalikku toorainet ning meie soov on, et aastal 2025 kasutatavate vabakanade munad oleks kõik pärit Eestist,“ ütleb R-kioski tegevjuht Tiia Ilves. “Loodame, et meie otsus annab vabakanade pidamisele Eestis sisse suurema hoo.”
TTÜ emeriitprofessori Raivo Vokki sõnul näitavad ka erinevad teadusuuringud, et vabapidamisel olevate kanade munad sisaldavad rohkem antioksüdante luteiini ja zeaksantiini, millest annab tunnistust ka oranžikam munakollase värv. Erinevate uuringute põhjal tuuakse välja ka kõrgem rasvlahustuvate vitamiinide kogus.
R-kiosk on viimastel aastatel märkimisväärselt suurendanud värske ja kvaliteetse toidu osakaalu oma sortimendis. Valikusse on lisandunud näiteks tippkokk Joel Ostratiga koostöös valminud eined, snäkid ja hommikusöögid ning Margit Härma loodud salatid. Ettevõtte põhimõte on kasutada toodete väljatöötamisel Eesti parimaid kokki ja kohalikku kvaliteetset toorainet.
Liha võivad edaspidi süüa vaid need, kelle religioon seda nõuab. Hallall ning koššheritoidulised. Neilt me paasatalle ära ei võta.