Foto: Tatjana Iljina
Nädala TOP
8. september 2017, 19:14

Top | Jüri Ratas müügimeheks (8)

Peaminister Jüri Ratas on meie mobiiliteenuste firmadele väga heaks müügimeheks, kui soovitas id-kaardi turvakahtluste puhul rahvale mobiil-id kasutamist. Viimane on aga kuutasuline teenus. Nii saab riik veel õhemaks – kui riik id-kaardi jamade tekkides suunab rahva erafirmade teenuseid kasutama.

Kaitseväe mitu pauku

Kui ühes väeosas juhtub kahel päeval järjest mitu õnnetust tulirelvaga, siis kerkib loogiline küsimus, kas kaadriväelased ikka kontrollivad olukorda. Toimuva põhjal on kerge tekkima mulje, et sealmail valitseb pigem venelik bardakk. Pärast esimest letaalset õnnetust pidanuks kontroll ju eriti range olema, ometi tuli ka teine mainepauk.

Suurt kunsti ei taheta mõista

Mälestiste loata ülevõõpamine on muidugi kurjast, kuid erinevalt mitmel pool mujal seintele kunsti pähe tekitatud koledustest paistis Tallinna laguneva linnahalli seinale maalitud hiigeltaies vähemalt fotode pealt päris kena. Linn andku neile tegijaile vaba pinda oma ande realiseerimiseks. Hoopis iseasi, kuidas muinsuskaitse avastas Märt Sultsi ettevõtmise alles siis, kui nädalase võõpamise järel hiigeltaies juba lõpetamisel oli.    

Id-kaart aitab valimistel võita

Id-kaardi turvalisuse skandaalis jääb mulje, et midagi varjatakse, kui ametlikult räägitakse üht, mitteametlikult aga muud. Miks pidi Keskerakond tegema pressiteate, milles ütleb, et riigi infosüsteemi ameti juht e-valimistega ei riskiks. Ametlikult pole riik e-valimistele pidurit veel tõmmanud. Kas ei või sellise info levitamise taga olla ikkagi Keskerakonna soov e-valimistest loobuda, kui suurimaks kasusaajaks sellest peetakse just nende parteid.

Hinnaralli palgakasvu kallal

Pärale on jõudnud inflatsioon, mis ähvardab ära süüa nii senise majanduskasvuga kaasneva kui uuest aastast tuleva poliitilise netopalgatõusu. Ei peruta mitte ainult majanduskasv, vaid ka toiduainete hinnad. Ja milline ralli läheb lahti veel siis, kui magusamaks hinnatõusule lisakütust annab.