Foto: Foto: Pixabay
Nipid
19. september 2017, 10:17

Küüned on kollakad? 5 nõuannet, kuidas küüned korda saada

Kollakas küüneplaat võib vihjata vitamiinipuudusele, küüneseenele või valele küünelakile. Siin on kodused vahendid, mis aitavad sõrmed ja varbad korda saada. 

Kadakamarjad

Kadakamarjades peituval eeterlikul õlil on tugevad seenevastased omadused. Purusta kadakamarjad ja pane need sooja vette. Leota sõrmi 20 minutit ja loputa käed. Tee seda rituaali iga päev, kuni märkad, et küünte seisukord on paranenud. 

Teepuuõli

Teepuuõlis leiduvad ensüümid aitavad võidelda erinevate viirusetekitajatega, mis võivad põhjustada küünte kollakat tooni. Tee nii: võta vatitups, leota seda teepuuõlis ning aseta kahjustunud küüntele ja lase sel toimida. Loputa. Ajapikku märkad muutust. 

Söö tervislikult

Kollakas küüneplaat võib olla vihje, et sa ei saa toidust piisavalt vitamiine ja mineraale. Veendu, et su menüü sisaldaks puuvilju, juurvilju, täisteratooteid ja proteiini. 

Sidrunimahl

Küüsi aitab naturaalsel viisil n-ö pleegitada sidrunimahl. Sidrunis peituv hape alistab kollaka tooni. Leota küüsi sidrunimahlas umbes 15 minutit. Seejärel hõõru küüneplaati õrnalt hambaharjaga. Loputa leige veega. Tee protseduuri kaks korda päevas. 

Äädikalahus

Abi võib olla ka äädikast. Sega omavahel 200 ml vett ja 200 ml äädikat. Lase jalgadel segus 10-20 minutit liguneda. Seejärel loputa. Tee protseduuri kaks korda päevas. 

PS! Väldi küünelakke, mis sisaldavad formaldehüüdi.

Foto: Foto: Pixabay