Ma ei soovita minna paduvihmaga jooksma või lumetormiga suusatama, aga kui ilm vähegi lubab, vali vastavad riided, mine välja ja ole aktiivne.Foto: Emma Simpson / Unsplash
Nipid
14. oktoober 2019, 18:56

Erik Orgu 10 nõuannet, et pimedal ajal oleks rohkem energiat

Pime aeg on meie organismile arvestatav katsu­mus. Hallus pole aga nii muserdav nende nippidega. Rakendades juba vähemalt viit nõuannet, tunned end sügisel palju paremini!

Pime aeg on meie organismile arvestatav katsu­mus. Hallus pole aga nii muserdav nende nippidega. Rakendades juba vähemalt viit nõuannet, tunned end sügisel palju paremini!

Tee üks või kaks päikesereisiSee on kõige kindlam viis laadida keha päikeseenergiaga ja tuua leevendust stressile, mida põhjustab külm kliima. Reisil olles kindlasti lae oma akusid, mitteära tühjenda neid. See tähendab, et eelkõige pööra tähelepanu tervislikule toitumisele ja ära tarvita puhates alkoholi, sest nii kestab reisilt saadud energialaeng veel mitu nädalat.Söö troopilisi puuviljuPimedal ajal tehakse tihti viga, et lõpetatakse vitamiinirikaste troopiliste puuviljade ja marjade söömine, sest arvatakse, et pole enam nende hooaeg. See pole õige. Osa troopikaviljade kõrgaeg on just talvel. See, et tunneme ennast suvel paremini kui talvel, on suuresti tänu sellele, et sööme siis rohkelt värskeid marju ja puuvilju.Söö värskeid aedviljuVeel on halb, et lõpetatakse värskete köögi- ja juurviljade söömine ning minnakse üle konserveeritud toidule ja kuumutatud roogadele, näiteks süüakse palju suppi ja putru. See võib olla meeldiv ja maitsev, aga kahjuks on see müüt, et selline toit meile sooja annab. Tegelikult langetab taimede liigne ja ebavajalik kuumutamine nendes olevate toitainete kvaliteeti. Parem on endiselt süüa rohkelt salateid ja ka näksimiseks endale juurikaid kaasa puhastada.

Edasi lugemiseks: