Foto: Foto: pexels.com
Nipid
22. aprill 2019, 21:02

Eduka netišopingu meelespea

Siin on 6 nõuannet, mida netist rõivaid šopates peaksid meeles pidama.

Internetis ostlemine on lihtne, aega säästev ja kõigile kättesaadav viis uuendada oma garderoobi. Sageli leiab netipoodidest ka esemeid, mille suurust pole kaupluses saada või mis on poes läbi müüdud. Samuti on veebikaubamajad parimad, kui otsid selga midagi ainulaadset või kohalike poodide valikust erinevat. Ka suurte allahindluste ajal on veebis tunduvalt mugavam šopata kui rahvarohkes kaubamajas soodsate kingade eest võidelda.

Et netipoodlemine kulgeks võimalikult edukalt, panime kirja mõned märkmed, mida võiksid enne ostu vormistamist kõrva taha panna.

Uuri suuruseid

Erinevad netipoed ja brändid võivad kasutada eri rõiva- ja jalatsisuuruseid ning mõõtühikuid. Selle asemel, et arvata, kas oled suurus 12 või 14, või juurelda selle üle, mitu sentimeetrit on üks toll, heida pilk veebipoe suuruste tabelile, kus on välja toodud, mida üks või teine suurus meie mõis- tes tähendab (nt UK 12 on EU 40).

Paljude netipoodide, näiteks Asos.com-i lehel saad enda mõõdud ka salvestada. Nii oskab keskkond ise sulle pakkuda, mis suurus võiks sinu kehale kõige paremini sobida. Samuti aitab tabel välja arvutada, milline jalatsisuurus sulle sobivaim on.

Kui pikk on modell?

Vaadates rõivaesemete pilte, kiika, kas leiad pildi kõrvalt või eseme kirjeldusest modelli pikkuse või suuruse, mida ta kannab. See on abiks, kuna oskad siis paremini arvestada, kas meelepärane ese jääb sinu seljas pikem, lühem, laiem või kitsam. Video olemasolu korral vaata seda kindlasti, sest siis näed paremini, kuidas rõivas päriselt seljas istub.

Vaata üle tarne

Enne ostlema asumist uuri, kas pood saadab kaupa Eestisse, kas ostu kohale toimetamine on tasuta ja kas tellitud esemed jõuavad postkontorisse, kulleriga koju või hoopis sama brändi kauplusesse.

Loe ka tagastamise kohta. Näiteks kuidas saad sel juhul, kui tellitud asi pole kohale jõudes päris selline, nagu lootsid või vajaksid teist suurust, selle tagasi saata. Kas see on lisatasu eest või tasuta?

Tee korvile suurpuhastus

Internetis šopates on väga lihtne olla impulsiivne ja oma virtuaalkäru esemeid täis kuhjata. Enne, kui suundud kassasse, vaata käru sisu üle. Küsi endalt, kas sa ka tegelikult vajad neid odavaid kingi või kas see silmapaistev topp ikka sobib millegagi sinu garderoobist.

Paljud veebipoed pakuvad võimalust oma lemmikesemeid n-ö lemmikute nimistusse salvestada, mis tähendab, et kui sa ka homme või nädala pärast seda mantlit veel ihaldad, leiad selle lemmikesemete listist üles.

Võimalusel telli mitu suurust

Kui ostukeskkond pakub tasuta tagastamise võimalust ja sa pole kindel, kas peaksid võtma suuruse 38 või 40, telli mõlemad. Saad rõivaid või jalatseid kodus rahulikult proovida ja otsustada, mis paremini istub, ning teise valiku tagasi saata.

Märgi andmed üles

Kui oled ostelnud mitmes veebipoes, kirjuta üles, mis suurused sulle konkreetses poes sobisid – see muudab tulevased ostud palju lihtsamaks.