TURISMIMAGNET: Tallinna vanalinn on aastast aastasse olnud turistide meelispaik. Sellega arvestavad ka sealsed restoranid-baarid, küsides linna krõbedamaid hindasid.Foto: Alar Truu
Eesti uudised
31. oktoober 2017, 10:36

Kas Tallinn on tõesti parim reisisiht? (5)

Reisihimulistes eestlastes on tekitanud arusaamatusi, kuidas on maailma suurim reisiraamatute kirjastaja Lonely Planet valinud Tallinna 2018. aasta parima kvaliteedi ja hinna suhtega sihtkohaks, kui võrreldes naaberriikide suurlinnadega jäädakse silma just krõbedate hindadega. Lonely Planeti Euroopa esindaja sõnul on tegu eelkõige soovitusega: Tallinnas saab vähese raha eest palju vaadata ja teha.

24. oktoobril nimetas reisigiidide hiid Lonely Planet Tallinna 2018. aasta parima kvaliteedi ja hinna suhtega sihtkohaks. Üldiselt tähendab tiitel seda, et hind, mida turist peab rahaliselt Eesti pealinnas välja käima, on üsna soodne selle juures, mida Tallinnas on võimalik näha-kogeda.

Põhjenduses tuuakse esile Tallinna maaliline vanalinn oma suurepäraste restoranide ja taskukohaste hindadega. Eraldi rõhutamist saab linnajagude varieeruvus ja lähedus: võib minna jalgsi kui vähe maksva ühistranspordiga.

Reisihimulised eestlased julgevad Tallinna kõrval tuua esile hoopis Riia, mis on oma vanalinnaga sama maaline, kuid nõuab turistilt tunduvalt kergema rahakoti kaasas kandmist.

„See, et Tallinn on valitud parima väärtusega sihtkohaks ei tähenda, et Tallinn oleks Baltikumi kõige odavam sihtkoht. Tegu on soovitusega, et Tallinn on linn, kus on palju seda, mida vaadata ja teha ning seda saab külastada väiksema raha eest kui teisi sarnaseid Euroopa linnu,“ selgitab Lonely Planeti Euroopa kommunikatsioonijuht Phil Harper Eesti pealinnale antud tiitlit. „Nagu me sissekandes väidame, on Tallinn kompaktne linn, kus paljud atraktsioonid on ligipääsetavad jalgsi või vähe maksva ühistranspordiga. Nagu iga teine linn, leidub Tallinnas ka mõningaid kalleid restorane ja hotelle, pakub see siiski ka heade hindadega majutusvõimalusi, rääkimata söögikohtadest.“

Kuigi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) võimendas Lonely Planeti levikut oma pressiteatega, eitab EAS, et oleks kuidagi omalt poolt aidanud kaasa reisigiidi valiku otsustamisel. „Lonely Planet on oma otsustes sõltumatu. EAS ei ole katnud Lonely Planeti edetabeli koostamisega seotud korrespondentide visiitide kulusid,“ ütles EASi pressiesindaja Mariann Sudakov.

„Meie ekspertide kolleegium võtab arvesse mitmesuguseid soovitusi, kui valivad välja maailma parimaid reisimiskohti, sinna hulka kuuluvad ka uued trendid ja sissekande ajakohasus,“ toob Harper veel välja.

EASi andmetel külastas möödunud aastal Tallinna 4,3 miljonit reisijat. Üheks päevaks tuli pealinna külastama 2,5 miljonit ja mitmeks päevaks jäid linna uudistama 1,8 miljonit turisti.