Video: Stanislav Moškov
Jõulud
14. november 2017, 04:26

VIDEOD JA PILDID | Tallinna jõulupuu jõudis Raekoja platsile (55)

Tallinna Raekoja platsile püstitatakse täna jõulupuu. Umbes poolsada aastat vana kuusk leiti Vääna-Jõesuust perekond Saarele kuuluvalt kinnistult.

Tänavuse jõulukuuse leidis Kesklinna valitsus Vääna-Jõesuust, kus see kasvas perekond Saarele kuuluval kinnistul. Puu on umbes poolsada aastat vana ja vääriline kaunistama jõuluaegse Tallinna ajaloolist keskust.

Kesklinna vanem Taavi Pukk nendib, et esinduspuud valiti nagu alati kaua ja hoolikalt. Kesklinna valitsuse üleskutset järgides laekus tänavu 14 kuusepakkumist, kuid nende seast paraku sobivat jõulupuud ei leitud – kas oli puu liiga hõre või selle võra ebaühtlaselt arenenud. Nii tuli pöörduda tagasi eelmisel aastal pakutud kuuskede juurde, mille hulgas oli mitu nõudmistele vastavat puud.

Video: Stanislav Moškov

Lisaks kuuse enda väljanägemisele oli oluline seegi, et kasvukoht oleks ligipääsetav ega jääks Tallinnast liiga kaugele. Vääna-Jõesuust pakutud kuusk vastas neile tingimustele.

Vääna-Jõesuus kasvanud kuusk saeti jalalt täna hommikul kella 10 paiku. Et oksad tuli hoolikalt siduda ja puu kindlalt veokile kinnitada, siis Tallinna poole sai puu liikuma hakata täpselt keskpäeval. Raekoja platsile jõudis kuusk kella 13 paiku.

Tuled Raekoja platsi jõulupuul süttivad 17. novembril koos jõuluturu avamisega.