Foto: PantherMedia / Scanpix
Sisuturundus
15. november 2017, 16:25

Millega jõulukinke valima asudes arvestada tuleks?

Mõni valib jõulukingid viimasel hetkel, teine aga planeerib pikalt ette, mida kellele ostab. Tegelikult tasubki nimekiri juba üsna aegsasti valmis teha, sest nii on aega rahulikult ringi vaadata ning parimad pakkumised leida. Praktiliste ja toredate kingituste tegemine nõuab aga korralikku mõttetööd, seetõttu annamegi paar soovitust, et kingituste valimine veidi ladusamalt kulgeks.

Õpi inimesi kuulama. Jõulukingituste tegemine muutub iga aastaga üha keerulisemaks ning võib tunduda, et oled juba kõik võimalikud kingitused ära kinkinud. Kindlasti ei ole asi nii hull. Paljud inimesed räägivad jutu käigus, et neil hakkab üks või teine toode otsa lõppema, et nad soovivad endale uut rahakotti või kehakreemi või hoopis põnevaid uusi elamusi. Kui lähedasega mõni potentsiaalne kingiidee jutuks tuleb, siis tasub ta vaikselt ära kuulata ning ese nobedalt jõulunimekirja paigutada. Sel moel saad kindel olla, et kingisaaja oma kingituse üle ka tõeliselt rõõmustab.

Mõtle valik hoolega läbi. Kingituste tegemine peaks olema hästi läbi mõeldud, sest vastasel juhul võib kingitus olla ebasobilik või suisa ohtlik. Näiteks ei tasuks noorukitele soetada näokreeme, mis mõeldud vanemas eas naha jaoks, sest nii võib ta oma noort ja tundlikku nahka rikkuda. Ka ei tohiks liiga väikestele lastele soetada mänguasju, mis mõeldud tunduvalt vanemale tarbijale. Seetõttu tuleks erinevate toodete pakendeid hoolega silmas pidada ning nendelt vajalikku informatsiooni otsida.

Mida oled eelnevalt kinkinud? Kindlasti tasuks meenutada, mida oled lähedasele eelnevatel aastatel kinkinud. Kui selleks oli näiteks parfüüm, siis võiksid sel aastal mõelda mõne teise praktilise kingi peale.