Foto: PantherMedia / Scanpix
Jõulud
5. detsember 2017, 12:58

JÕULUD SURNUAIAS: perekond käib igal aastal jõule tähistamas lapse haual (7)

Ühel Inglismaa perel on kurb jõulutraditsioon. Nad veedavad oma jõulud surnuaias, et meenutada 3nädalaselt surnud pereliiget.
31-aastane ema Sarah-Jane Malcolm ja 26-aastane isa Cammy Weir võtavad kaasa pisikese jõulupuu ja viivad selle 1. detsembril surnuaiale, vahendab Mirror. Nad viivad selle oma tütrele, kes suri haige südame tõttu kõigest 3nädalaselt.

Jõulude ajal avavad nad kodus küll kingtused, kuid pärast seda minnakse perega surnuaeda, et noorelt surnud Halle`ile lugeda ette kiri jõuluvanalt.

Hauale asetatakse lilled, kingitused, mängud ja mänguasjad.

Sarah-Jane tunnistab, et läheb sageli surnuaiale suisa pidžaamas, sest emale tundub, et lapse haual käimata ei suuda ta oma päeva alustada.

Ema sõnul tahavad nad, et Halle oleks endiselt osa nende elust. Nii räägivad nad ka surnud lapsest iga päev.

Peres on kasvamas ka Sarah-Jane`i tütar endisest kooselust - 8-aastane Keryn. Lisaks on neil Cammy`iga ühine laps - 15kuune  Noah.

Et Halle elu ohus oli - seda märgati poole raseduse pealt ultrahelis, kui arst ei suutnud leida beebi tervet südant. Nad teadsid, et lapse sündides vajab ta mitut operatsiooni. Keisrilõikega ilmale aidatud beebil läks operatsioonidega justkui paremaks, kuid ometigi pisike suri.

Ja kuigi pere on veendunud, et nende pisike on nüüd taevas, siis tahavad nad, et ka tema kogeks maagilisi jõule.