Jõuluvana rannailma nautimasFoto: Reuters / Scanpix
Ilm
18. november 2017, 12:43

Täna on sooja kuni kaheksa kraadi, pühapäeval hakkab aga lörtsi sadama

Vaatamata sellele, et novembri keskpaik on möödas ning eile avati Tallinnas jõuluturg, on täna õues kuni kaheksa kraadi sooja. 

Laupäeva päevasel ajal on õhutemperatuur +2 kuni +7 kraadi, õhtul aga +3 kuni +8 kraadi, Kagu-Eestis langeb temperatuur null kraadi lähedale. Täna päeval läheneb merelt uus madalrõhulohk, selle tihedamad sajupilved jõuavad põhiliselt Lääne-Eestisse, hõredamad ja nõrgemad on sajuhood Eesti idapoolses osas ning Kagu-Eesti saab tõenäoliselt sajuta läbi. Väga tugev lõuna- ja edelatuul jääb nõrgemaks alles õhtul. 

Pühapäeval (19.11.) koondub madalrõhkkond Läänemere kohale ja selle idaservas sajab saartel ja läänerannikul vihma, sekka võib ka lörtsi tulla, mandri sisealadel tulevad sajud enamasti lörtsina. Tuul jääb nõrgemaks ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +3, meremõjuga rannikul kuni +5 kraadi.

Esmaspäeval (20.11.) madalrõhkkond nõrgeneb, kuid jääb Läänemere äärde tiirlema. Sajuhooge on hõredamalt, kuid vihma ja lörtsi sekka tuleb sisemaal ka lund. Õhtul võib sadu laialdasemaks muutuda. Tuul on sisemaal rahulik ja lõunakaarest, saartel ja põhjarannikul puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2, saarte rannikul kuni +5, päeval 0 kuni +3, rannikul kuni +5 kraadi.